Vandamme: "Het jaar van de bevestiging"

Fabian Morren
| 0 reacties
Vandamme: "Het jaar van de bevestiging"
Foto: © SC

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Jamaïque Vandamme trekt vanavond met Oostende naar Sint-Truiden. "Dat wordt meteen een test", weet de speler, die straks einde contract is bij KVO.

Door Dirk Pieters

Verliep de voorbereiding naar wens?

"De voorbereiding verliep in het algemeen goed voor ons. We hebben onze voorbereiding kunnen afsluiten zonder nederlaag. Dat geeft ons vertrouwen, maar we moeten er ons ook niet op blind staren. Een goede voorbereiding betekent niet altijd een garantie te zijn op een goed seizoen."

Zijn jullie klaar voor het nieuwe seizoen?

"Ik ben blij dat het nieuwe seizoen begint, want in zo'n voorbereiding speel je veel wedstrijden, maar dit zijn uiteindelijk wedstrijden zonder inzet. Dus ik kan niet wachten tot het seizoen begint. Ik denk dat we wel klaar zijn voor het nieuwe seizoen. We moeten wel behoedzaam zijn, want vorig seizoen hadden we een goed jaar en nu komt het jaar van de bevestiging. De tegenstanders zullen dit seizoen ook meer respect hebben voor ons en met het mes tussen de tanden spelen. Aan ons om daar een goed op te reageren. We zijn wel een paar spelers kwijt in onze achterhoede maar voorin en het middenveld niemand. Daar zijn we zelfs versterkt. Dus we moeten trachten ons vorig seizoen te evenaren of misschien zelfs beter proberen te doen."

Wat verwacht je van de eerste wedstrijd tegen STVV?

We starten direct tegen een titelkandidaat op verplaatsing. Geen cadeautje dus. Sint-Truiden is een ploeg met veel kwaliteit. Nu we hebben niets te verliezen in Sint-Truiden. Als je daar zou verliezen, kijkt niemand er van op. We kunnen er dus alleen maar winnen. We zullen er alles aan doen om STVV een hak te zetten en een eerste mentale tik proberen te geven. Een seizoen is natuurlijk lang, maar het zou ons wel een boost geven. We zullen in ieder geval weten waar we staan."

Tot wat zijn jullie in staat dit seizoen? Wat mogen we verwachten?

"Zoals ik daarnet zei moeten we proberen ons seizoen van vorig jaar proberen te evenaren... Dit zal echter niet makkelijk zijn want er zijn veel goede ploegen in de reeks. En bevestigen is altijd moeilijk... Het seizoen herhalen zou al mooi zijn, maar we moeten proberen om beter te presteren dan vorig seizoen. Als voetballer en als ploeg wil je toch altijd beter doen. Zeker als je toch ambities hebt.

Wat verwacht je van je eigen seizoen?

"Ik heb vorig jaar een goed seizoen gehad na een jaar zonder competitieritme. Ik was zelfs een beetje verrast over mijn vormpeil. Ik heb echter nooit getwijfeld aan mijn kwaliteiten maar het waren andere factoren die mij hebben afgeremd de afgelopen seizoenen. En dat was voornamelijk veel blessureleed. Het feit dat ik een goed niveau haalde is normaal zorgde voor interesse. Dat is normaal, maar ik wilde geen overhaaste beslissingen nemen. En vooral geen stappen overslaan. Mijn doelstelling dit seizoen is nog beter te doen dan vorig seizoen. Dat moet zeker moet lukken. Op het einde van het seizoen ben ik een vrije speler dan zie ik wel wat tot de mogelijkheden behoort. Tot op heden heb ik nog niets gehoord van Oostende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties