Interview Lokeren: "We hebben 50 procent kans"

Tomas Taecke
| 9 reacties
Lokeren: "We hebben 50 procent kans"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren trekt vanavond voor de tweede keer in vijf maanden tijd richting de Heizel. Willy Reynders betreurt dat de Waaslanders Plzen niet op Daknam partij kunnen geven, maar weet ook dat verliezend bekerfinalist KV Kortrijk maar al te graag hun plaats zou innemen.

Als bekroning voor een fantastisch seizoen mag Sporting Lokeren vanavond Europees aan de bak. De tegenstander is Viktoria Plzen, de plaats van afspraak is het Koning Boudewijnstadion. Voor de ogen van slechts 6000 Lokerse fans bindt de club uit de Durmestad straks noodgedwongen op neutraal terrein de strijd aan met één van de beste clubs uit Tsjechië. Sportief directeur Willy Reynders blikt in een gesprek met onze redactie vooruit op één van de hoogtepunten uit de Lokerse clubgeschiedenis.

Willy, hebben jullie er een beetje zin in?

"Wij hebben er zeker zin in, ik hoop dat dit ook geldt voor de spelersgroep. Ik zag woensdag dat iedereen redelijk scherp was op training. Onze kansen schat ik op 50 procent kans om door te stoten naar de poules van de Europa League".

Is Plzen een beetje de tegenstander waarop jullie gehoopt hadden?

"Laat ons zeggen dat het van de mogelijke tegenstanders bij de loting toch één is waar we een kans tegen maken. Het is geen klinkende naam als Slavia of Sparta Praag, maar het feit dat Plzen voor hen kampioen werd twee jaar terug zegt genoeg. Ze speelden vorig jaar ook Champions League, dus het is niet zomaar een club".

Voor de bekerfinale zakten een kleine 20000 Lokerse fans af naar Brussel, nu slechts 5000…

"Ik denk dat we toch voor zes- of zevenduizend mensen zullen spelen. We spelen in Brussel, het is vakantie, dat heeft er allemaal mee te maken. Het is jammer dat de normen van de UEFA tegenwoordig zo streng zijn. In België hebben we de trein over het algemeen een beetje gemist wat betreft stadionbouw, maar dat is een lang verhaal. In ieder geval missen we een enorme kans om onze supporters in eigen huis deze wedstrijd voor te kunnen schotelen".

Ik las dat jullie moeiteloos uit de kosten zullen geraken wat betreft deze dubbele ontmoeting?

"Dat zou ik niet te snel zeggen. Als we er geen kosten aan overhouden, zullen we zeer tevreden mogen zijn. Maar het is zo dat we ons kunnen kwalificeren voor de Europa League en dat is ook hetgeen waar de spelersgroep zich op focust".

In Kortrijk laat men wel eens vallen dat dit Europees verhaal een vergiftigd geschenk is…

"KVK zegt dit wel, maar ik betwijfel of ze dit ook menen. Het is een belangrijke stap die we als club zetten. De waarde van de spelersgroep wordt er ook door verhoogd. Bovendien is het voor hen een unieke ervaring die ze achteraf meenemen naar de Jupiler Pro League".

Op zondag wacht dan de ontmoeting met AA Gent.

"Inderdaad, de derby. Ik denk dat we na vanavond de knop snel moeten kunnen omdraaien. De matchen volgen elkaar nu in snel tempo op, maar we bekijken ze stuk voor stuk. Het is trouwens heel belangrijk dat we vorig weekend tegen Mechelen de punten hebben thuisgehouden".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties