Reactie De Fauw: "Genoten van die eerste plaats"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
De Fauw: "Genoten van die eerste plaats"
Foto: © SC

Davy De Fauw behoudt ook na de eerste nederlaag van het seizoen, tegen RC Genk, een heel goed gevoel. De aanvoerder van Zulte Waregem heeft genoten van de periode dat zijn ploeg aan de leiding stond.

"Ik heb ervan genoten dat we op de eerste plaats hebben gestaan", lacht De Fauw. "Dat goede gevoel moeten we blijven behouden, de spelers komen elke dag met plezier naar de training."

Geen drama
Ondanks een sterke eerste helft verloor Zulte Waregem op het veld van Racing Genk met 2-0. Erg is het allemaal niet want met 10 op 15 is Essevee uitstekend aan het seizoen begonnen. "We moeten van onze nederlaag in Genk geen drama maken, het vertrouwen mag niet naar beneden gaan omdat we nu één nederlaag hebben geleden."

Zondag overheerste de ontgoocheling omwille van de gemiste kansen in de eerste periode. "De ontgoocheling was groot want we hadden tijdens de eerste helft enkele goede kansen maar het verschil met de vorige matchen was dat die nu niet binnen gingen. Tijdens de tweede helft viel het bij ons wat uiteen." 

Vertrouwen
De Fauw merkt dat het allemaal een stuk beter loopt dan vorig seizoen. "We spelen al een jaar langer met elkaar samen, er is niet veel veranderd aan de basiself. Dat zorgt voor de nodige automatismen en het geeft vertrouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties