Interview Koulibaly na competitiedebuut: "Zal alleen nog beter worden"

Robby Morren
Robby Morren
| 6 reacties
Koulibaly na competitiedebuut: "Zal alleen nog beter worden"
Foto: © SC

Kalidou Koulibaly kwam zondag voor het eerst aan de aftrap bij Racing Genk en toonde onmiddellijk dat hij een meerwaarde is voor de Limburgse defensie. Helemaal tevreden was hij niet maar hij voegde eraan toe dat het alleen nog maar beter zal worden.

Genk haalde de 21-jarige Fransman bij Metz maar wegens blessureleed kon hij de afgelopen weken niet voetballen. Na een invalbeurt tegen Luzern maakte hij tegen Zulte Waregem alvast een geslaagd competitiedebuut.

"Ik moet me nog aanpassen. Tegen Zulte Waregem was het pas mijn eerste wedstrijd als basisspeler dus het zal alleen nog maar beter worden", belooft de Fransman.

Nul houden
Hij beseft dat voor de Genkse defensie een belangrijke rol is weggelegd. "We hebben een hele goede aanvalslinie met Vossen, Benteke, Monrose en Gorius. Wij moeten zorgen dat we de boel achteraan gesloten houden en scoren doen we toch altijd."

Daarom was hij ook blij dat Genk zondag de nul kon houden maar helemaal tevreden was hij toch niet. "Het was een belangrijke overwinning tegen Zulte Waregem. We hebben de tweede helft beter gevoetbald. Ik ben niet helemaal tevreden maar ik ben wel blij dat we de nul hebben kunnen houden", zo liet Koulibaly ons optekenen.

Vragen
"Nadat we onze eerste goal hadden gescoord begon het allemaal beter te lopen en hebben we wel voldoende pressing gezet. Het is goed voor de supporters dat we wonnen, zeker na onze nederlaag tegen Luzern want toen werden er toch vragen gesteld."

Verplicht te winnen donderdag
Donderdag staat Genk voor een bijzonder belangrijke maar eveneens moeilijke opdracht: een 2-1 achterstand wegwerken tegen Luzern om de poules van de Europa League te halen. Verliezen is geen optie wat Koulibaly betreft. "We zijn verplicht om te winnen donderdag. We mogen gewoonweg niet verliezen. We moeten tonen dat we thuishoren in de Europa League."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties