Interview Anele: "Luzern wordt een cruciale match"

Robby Morren
Robby Morren
| 17 reacties
Anele: "Luzern wordt een cruciale match"
Foto: © SC

Ngoncga Anele moet donderdag tegen Luzern opnieuw depanneren als linksachter. De Zuid-Afrikaan benadrukt dat Genk vanaf de eerste minuut goed bij de les moet zijn.

Robby Morren in Genk

Genk verloor vorige week na een ondermaatse prestatie met 2-1 tegen Luzern. Been omschreef die wedstrijd als de slechtste die Genk heeft gespeeld. Anele weet dat het beter moet en belooft dat de spelers er alles aan zullen doen om de kwalificatie voor de Europa League te realiseren.

Benteke
Over de situatie rond Christian Benteke wilde Anele niet veel kwijt. "Wij concentreren ons op de wedstrijd, zulke zaken gebeuren nu eenmaal in het voetbal. Wij moeten zorgen dat we ons kwalificeren en voor de rest moet je bij het bestuur zijn."

Goed starten
Genk moet vooral zorgen dat het niet opnieuw zwak aan de wedstrijd begint. "We moeten zorgen dat we starten zoals onze tweede helft tegen Zulte Waregem. De coach heeft daar met ons over gepraat en wij als spelers ook met elkaar."

Anele speelde als rechtsback en de afgelopen weken verving hij de geblesseerde Simaeys centraal achterin. Door het uitvallen van Tshimanga moet hij tegen Luzern depanneren als linksachter, wat hij tegen Zulte Waregem ook al prima deed. "Ik word dan ook omringd door goede spelers", klinkt het bescheiden.

"Het wordt een cruciale match voor ons als spelers en ook voor de club, het zou fantastisch zijn als we kunnen doorstoten naar de poules. We moeten vechten als team, we zullen alles geven en meer kunnen we niet doen."

Droom
"Als speler droom je van Europees voetbal, vorig jaar was mooi in de Champions League en als we ons nu kunnen kwalificeren voor de Europa League zou dat ons seizoen geweldig maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties