Reactie Been: "We mogen trots zijn"

Fabian Morren
| 25 reacties
Been: "We mogen trots zijn"
Foto: © SC

Racing Genk heeft de groepsfase van de Europa League bereikt. Mario Been is trots dat hij met zijn team doorstoot. "Dit is belangrijk voor de club én de spelers."

Fabian Morren in Genk

"Na paar hectische dagen na akkefietje Benteke stond een heel belangrijke match op spel", zo vertelt Mario Been. "Zowel voor de club als ook voor de ontwikkeling van de spelers is spelen in Europa heel belangrijk. Daar worden ze beter van."

"In Luzern speelden we een hele slechte wedstrijd", vervolgt de Nederlandse coach. "Onze opdracht was vandaag simpel. We hadden 90 minuten om een keer te scoren. We begonnen echter te nerveus en hielden de bal niet of nauwelijks in de ploeg."

"We creëerden in de eerste helft heel weinig, maar werden in de wedstrijd geholpen door de rode kaart van Rangelov. Dat speelde helemaal in onze kaart. Tijdens de rust heb ik gezegd dat we geduldig moesten blijven en de kansen zeker zouden komen."

Dani Fernandez brak de ban voor Genk. "Alle agressiviteit van de afgelopen twee jaar zat in dat schot, vertelde hij me achteraf. Eigenlijk had hij al na een kwartier gewisseld moeten worden, want Dani sukkelde met enorme buikkrampen. Hij heeft echter toch niet opgegeven, gelukkig voor ons", legt Been uit.

Genk kwam in de slotfase nog heel goed weg. Köteles moest een schitterende redding uit zijn mouwen schudden. "Bijna waren het inderdaad nog verlengingen, maar Köteles stond op de goede plek. Dat had hij vorig jaar ook al voor een plek in de CL gedaan", herinnert de Nederlander zich.

Holland niet boven
"We mogen trots zijn dat we tot de 32 ploegen behoren die de groepsfase van de Europa League bereikt hebben. Wie ik nu wil loten? Tja, ik heb gehoord dat buiten PSV alle Nederlandse ploegen uitgeschakeld zijn. Dat wordt dus een moeilijke zaak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties