Vertonghen vol lof: "De Boer zette me naar zijn hand"

Vertonghen vol lof: "De Boer zette me naar zijn hand"
Foto: © SC

Jan Vertonghen is misschien wel vertrokken bij Ajax, maar toch blijft hij met serieuze ruikers bloemetjes werpen naar Frank de Boer. Volgens de verdediger de bepalende figuur in zijn carrière.

Vertonghen stapte dit seizoen over naar Tottenham en daar dankt hij De Boer ook voor. "Hij is de beste trainer die ik heb gehad", zegt hij in De Telegraaf. "Frank heeft niet alleen het elftal, maar ook mij een beetje naar zijn hand gezet."

"Hij speelde op dezelfde plek als ik, maar heeft het niet eens zo vaak met me over de positie gehad, Hij leerde me wat ik voor het team kon betekenen als de ploeg in de put zat. Hij hielp me tevens van mijn 'treurmomentjes' in de wedstrijden af."

"Na het vertrek van Martin Jol zei Frank voor de wedstrijd tegen AC Milan: 'Dit is de weg, zo gaan we het doen qua systeem, positiespel en inspelen'. En daar hebben we elke dag op en naast het veld aan gewerkt. Het resultaat is verbluffend. Debuteren bij Ajax was altijd heel moeilijk, maar ik heb nu het gevoel dat het elftal zo goed staat dat er zelfs vierde klasse amateurs kunnen worden ingepast. Iedereen weet precies wat te doen. Er is duidelijkheid. En dat is een compliment aan Frank de Boer"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties