Interview Lukaku: "Nog niet klaar voor basisplaats"

Tomas Taecke
| 22 reacties
Lukaku: "Nog niet klaar voor basisplaats"
Foto: © SC

Romelu Lukaku was één van de Rode Duivels die na de woensdagtraining de verzamelde pers te woord stonden. "Ik groei naar mijn beste vorm toe maar ben nog niet klaar voor een basisplaats", liet de spits van WBA noteren.

Tomas Taecke in Neerpede

Ondanks een enkelblessure, die vorige week wat roet in het eten gooide, is Romelu Lukaku stilaan weer de oude. De spits komt weer aan spelen toe en bevindt zich naar eigen zeggen in een positieve spiraal met zijn club West Bromwich Albion. De Rode Duivel voegt er wel aan toe dat hij op dit moment nog niet volledig klaar is voor een basisplaats in de nationale ploeg.

"Ik heb een goede training achter de rug en voel me uitstekend", liet Lukaku optekenen. "Ik focus mij op het scoren van doelpunten en probeer dat in de wedstrijden ook te doen. Ik doe mijn uiterste best en hoop die lijn ook in de matchen te kunnen doortrekken".

Lukaku maakte vorig seizoen de grote sprong van Anderlecht naar Chelsea. Onder André Villas-Boas kwam de youngster zelden aan spelen toe waardoor hij dit seizoen bij WBA gestald werd. Net als het volledige team van The Baggies nam ook onze landgenoot een vliegende start, al werd hij even afgeremd door een enkelblessure.

"Mijn zelfvertrouwen is alvast nooit weggeweest. Toen ik naar Chelsea ging, had ik met een dergelijk scenario rekening gehouden. Ik heb er veel geleerd, zij hebben mij klaargestoomd voor het grote werk. Nu moet ik verder bouwen en kan ik de vruchten plukken van vorig seizoen".

"Helaas werd ik enkele weken terug hard aangepakt op training waardoor ik met een enkelblessure aan de kant stond. Ik had graag meegespeeld in de wedstrijd in het kader van de League Cup en de Premier League-match tegen Everton. Nu ben ik nog geen honderd procent fit. Soms heb ik nog een beetje pijn en heb ik ook wat schrik om mij opnieuw te blesseren".

Als Wilmots straks met twee vleugelspitsen voor de dag wil komen, moet hij kiezen tussen Christian Benteke en Romelu Lukaku wat betreft zijn centrumspits. Lukaku wil natuurlijk dolgraag spelen, maar geeft zelf toe dat dit misschien nog niet aan de orde is.

"Ik moet wat matchritme opdoen om opnieuw honderd procent te zijn. Nu mis ik nog enkele dingen om aanspraak te maken op een basisplaats. De bondscoach weet dat, maar beiden beseffen we ook dat ik van grote waarde kan zijn voor dit team. Of ik samen met Benteke kan spelen? Natuurlijk. Ik kan zowel voor, achter of rond hem spelen".

Net als de hele spelersgroep wil ook Romelu Lukaku de kwalificatiecampagne met twee zeges inzetten. De Rode Duivels tankten vorige maand alvast heel wat vertrouwen na de 4-2-zege tegen Nederland.

"We moeten proberen de lijn van tegen Nederland door te trekken. Nu doen we het goed, maar dat moet de komende twee jaren ook het geval zijn. We moeten gefocust zijn opdat de mensen straks weer niet zeggen dat de Rode Duivels ongeconcentreerd zijn. We bekijken wedstrijd per wedstrijd en gaan elke partij resoluut voor de drie punten", aldus Romelu Lukaku.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties