Zo ziet jullie ideale 11 er uit!

Zo ziet jullie ideale 11 er uit!
Foto: © SC

Vanavond openen de Rode Duivels hun WK-kwalificatie tegen Wales. Hoe Marc Wilmots zijn ploeg gaat schikken is vooralsnog niet geweten. De bezoekers van Voetbalkrant.com kropen in zijn huid en gaven massaal hun ideale 11 door.

De meest gekozen tactiek (60%) was een 4-3-3. We gaan dan ook uit van deze tactiek.

Doelman: Thibaut Courtois

Er bestaat onder de fans geen twijfel. Thibaut Courtois moet vanavond het Belgische doel proper houden. Meer dan 90% van de Belgische fans volgen Marc Wilmots in zijn keuze voor Courtois.

Rechtsback: Toby Alderweireld

De helft van alle stemmers verkozen Toby Alderweireld als rechtsachter. Guillaume Gillet moet het met 32% van de stemmen doen.

Centrale verdedigers: Vincent Kompany & Thomas Vermaelen

Wie het centrale duo achteraan moet vormen is voor iedereen duidelijk. Zowel Kompany (99%) als Vermaelen (92%) zijn zekerheden.

Linksback: Jan Vertonghen

Ook de keuze voor de linksachter is geen moeilijke keuze, zo blijkt. 89% van de coaches laat Vertonghen staan na zijn goede recente prestaties.

Centrale middenvelders: Marouane FellainiAxel Witsel & Moussa Dembélé

Op het middenveld beschikken we over een weelde. Jullie keuze ging voor Witsel (89%), Fellaini (86%) en Dembélé (68%) waarbij Fellaini een rol krijgt achter Witsel en Dembélé. Voor Steven Defour (36%) is er tegen Wales geen plaats.

Rechter aanvaller: Eden Hazard

Eden Hazard mocht van 92% van de stemmers rekenen op een basisplaats. Een kleine percentage (14%) ziet hem het liefst centraal op het middenveld spelen, maar de overgrote meerderheid ziet voor hem eerder een beslissende rol weggelegd op de flank.

Diepe spits: Romelu Lukaku

Lukaku gaf eerder al aan dat hij niet klaar is voor een basisplaats. Toch verkiezen 1 op de 2 stemmers hem boven Benteke (27%) als diepe spits.

Linker aanvaller: Dries Mertens

De knappe invalbeurt van Mertens tegen Nederland is jullie niet ontgaan. Hij werd door 67% in de basisploeg gedropt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties