Wilmots: "Het wordt een schaakspel"

Wilmots: "Het wordt een schaakspel"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots houdt de lippen stijf op elkaar als het op ploegopstellingen aankomt. Twee posities liggen nog wijd open: die van verdedigende middenvelder en die van diepe spits.

Johan Walckiers in Anderlecht

Kroatië kondigt zich als een heel andere wedstrijd aan. "Totaal anders dan Wales", aldus Wilmots. "Ik heb ze drie keer gezien op het EK en ik was onder de indruk. Ik heb gehoord dat ze in Kroatië zeggen dat er in de Belgische pers arrogant gedaan wordt. Ik vraag alvast respect voor hen, want het zal niet makkelijk worden. Ik schat ze van het niveau Engeland in. Het is een klein land, maar een groot voetballand."

"Ik heb ook de match tegen Spanje gezien. Wel, ze verdienden door te gaan. Het wordt een tactisch steekspel. Wie de eerste fout maakt bij een vervanging of even de concentratie verliest, zal zich verslikken. Het wordt een schaakspel."

Benteke is te braaf

Benteke had vandaag wat verzorging nodig, maar toch wil Wilmots nog niet zeggen dat er daardoor een plaats voor Lukaku is weggelegd. "Ik heb drie grote, sterke spitsen in mijn selectie en ik zal jullie een primeur geven: één van hen zal spelen. Wat ik tegen Benteke wel al gezegd heb: je bent een beer, maar je bent te braaf. Hij moet meer met zijn lichaam spelen. Ik heb die klik in Schalke ook moeten maken toen de kinesist me weer eens moest verzorgen. Hij zei me: "Marc, het is simpel, je speelt als een 'tapette'. Daarna stroopte ik wel de mouwen op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties