Reactie Gillet: "Wel meer zulke ballen getrapt"

Gillet: "Wel meer zulke ballen getrapt"
Foto: © SC

Guillaume Gillet scoorde een fantastische goal tegen Kroatië. Een afstandsschot van buiten de zestien dat onhoudbaar tegen de netten vloog. "Dat soort ballen kan ik wel trappen", lachte de rechtsachter.

Johan Walckiers in Brussel

Gillet was dan ook uiteraard opgetogen met zijn eerste goal voor de nationale ploeg. "Vier wedstrijden op rij in de basis en nu ook nog scoren, tuurlijk ben ik tevreden", zei Gillet na de wedstrijd. "Het was dan ook nog het ideale scenario om in de 44ste minuut te scoren. Zo hadden we nog de hele tweede helft om een goal te maken. Die zat er ook in, maar kwam er niet. Ik heb wel eerder dat soort ballen getrapt. Op zo'n moment moet je ook trappen. Op die plek is het altijd gevaarlijk. Tegen Engeland had ik een soortgelijke kans, maar toen had ik geen geluk."

Ondanks een goal na vijf minuten reeds lieten de Duivels de armen niet hangen. "We dachten eerst aan buitenspel en hebben dus wat gewacht, maar ineens kwam die voorzet. Ik ben er om Vincent te dekken, maar hij raakt de bal nog even en dus is iedereen uit positie."

De rechtsachter lijkt Gillet ineens wel te gaan liggen. "Het is raar, maar op dit moment voel ik me beter op de rechtsachter bij de Rode Duivels dan op mijn positie bij Anderlecht. Of ik ook daar op de rechtsback wil spelen? Ja, het loopt toch niet zo goed in het middenveld voor mij op dit moment. Misschien kan ik er bij Anderlecht wel groeien en vertrouwen opdoen om zo bij de Rode Duivels mijn plaats te krijgen." Na zijn tweede gele kaart is hij wel geschorst tegen Servië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties