Topschutter Zukanovic: "Doe gewoon mijn best"

Koen Schaaphok
| 11 reacties
Topschutter Zukanovic: "Doe gewoon mijn best"
Foto: © SC

Met drie doelpunten doet KV Kortrijk-verdediger Ervin Zukanovic het beslist niet onaardig. Toch blijft een verdediger als topschutter een lastige zaak. "Het maakt niet uit wie er scoort, zolang het maar gebeurt", lacht Zukanovic.

Toegegeven, de Bosniër weet zijn momenten goed uit te kiezen. Scoren in de openingswedstrijd tegen Anderlecht en de winnende goal binnen schieten in Lokeren. Maar zijn vrije trap tegen Club Brugge mocht er ook zeker wezen “Ik was heel tevreden met dat doelpunt, maar ik was nog blijer geweest als die goal drie punten had opgeleverd. Ik oefen trouwens regelmatig na de training nog wat extra op vrijschoppen. Als het dan in de match lukt, is dat leuk.”, vertelt Zukanovic aan Sportwereld. “‘Uiteindelijk vond ik dit gelijkspel een juist resultaat. In de eerste helft voetbalden wij beter, na rust kwamen we onder druk en slaagden we er niet meer in om de wedstrijd te controleren, maar dat is ergens normaal, want er stonden toen bij Brugge nogal wat offensieve spelers op het veld.”

Over zijn topschuttersstatus met drie goals moet de Bosniër lachen. “Dat ik topschutter ben met drie goals is mooi, maar ik probeer gewoon mijn best te doen voor het team. Ik weet dat we moeilijk doelpunten maken en daar werken we aan. Hopelijk lukt het straks wel, want ons doel is zo hoog mogelijk in die rangschikking te staan. Die vierde plaats is nu toch wel al mooi’, besluit Ervin Zukanovic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties