Primeur Real Madrid met honderste CL-overwinning

Primeur Real Madrid met honderste CL-overwinning
Foto: © SC

Real Madrid heeft dinsdagavond als eerste club ooit voor de honderdste keer Champions League-wedstrijd gewonnen. Uitgerekend de prachtaffiche tegen de Engelse kampioen Manchester City bezorgde de 'Koninklijke' de primeur.

Dankzij de winst, die werd gehaald uit de hectische slotfase en de late goal van Cristiano Ronaldo, versloeg het Manchester City (3-2). Real is niet alleen koploper aller tijden wat betreft het aantal overwinningen, het is ook de meest productieve club aller tijden in het miljoenenbal. Inclusief de treffers van dinsdagavond staat de teller op 351. FC Barcelona volgt op gepaste afstand met 341, gevolgd door Engelse grootmacht Manchester United (315), zo berekende Voetbal International.

Ondanks beide bovenstaande records is Real Madrid met 335 punten uit 176 duels niet de succesvolste club ooit. Die titel is voor Manchester United, dat in 182 wedstrijden 98 keer won, 48 keer gelijkspeelde en zo op 342 punten komt.

 De club uit Madrid moet tevens aartsrivaal Barcelona, dat één punt meer heeft, nog altijd boven zich dulden. De Catalanen moeten nog drie keer winnen om de honderdste zege te boeken.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties