Interview "Ambitie van Genk reikt hoger dan top zes"

Robby Morren
Robby Morren
| 6 reacties
"Ambitie van Genk reikt hoger dan top zes"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Elyaniv Barda is één van de anciens in het team van RC Genk. De Israëliër is bijna opnieuw 100% fit en popelt om weer belangrijk te zijn voor zijn team. Hij vertelt dat er afgelopen zomer geen concrete pistes waren en dat sowieso bij Genk wilde blijven.

Robby Morren in Genk

Hoe gaat het met je?

"Het gaat goed met mij. De blessure is nog niet helemaal in orde maar het gaat wel steeds beter. Ik voel niets meer terwijl ik aan het trainen ben, na de training voel ik soms nog wel wat."

Hoe zwaar was het om uit te vallen met die blessure?

"Dat was heel zwaar, zeker voor mij want ik had net weer mijn plaats in het team te pakken en het ging allemaal heel goed. De start was prima en dan kwam die domme blessure. Nu is mijn eerste doel om me weer 100% fit te voelen, dat is het belangrijkste. Ik wil geen risico's nemen."

Verlang je ernaar weer te spelen?

"Ja, heel hard. Maar ik ben nu volop aan het opbouwen, ik moet weer helemaal fit zijn en ook fysiek moet ik eerst helemaal in orde zijn. Dat vraagt tijd. Ik train nu gedurende 10 dagen voluit mee, dat is nog niet genoeg."

Er zijn veel nieuwe spelers bijgekomen. Wordt het voor jou moeilijker om een basisplaats af te dwingen?

"Je moet altijd hard werken voor een plaats in het team en er is altijd concurrentie. Uiteindelijk is concurrentie iets positiefs. We hebben veel wedstrijden te gaan en de coach zal iedereen nodig hebben."

De coach zegt dat het niveau op training omhoog gaat. Merk jij dat ook?

"Dat is mogelijk, ja. We hebben nu voor elke positie meerdere spelers."

Wat vind je van de competitiestart van Genk?

"We zijn nog steeds ongeslagen in de competitie maar het aantal punten dat we haalden is wat weinig. We hadden meer punten kunnen pakken. We speelden een vijftal keer gelijk maar van die vijf wedstrijden hadden we er vier kunnen winnen. Het is wel goed voor ons dat ook de concurrenten punten laten liggen, anders hadden we al op een redelijke achterstand gestaan."

Verrast het je dat de andere topclubs al zo snel zoveel punten verliezen?

"Nee. De competitie is als een marathon, het is een lange afstand die je moet afleggen. Wij zullen nog punten verliezen maar onze tegenstanders ook. Anderlecht, Club Brugge, Standard, ze zullen allemaal nog punten laten liggen. Wij moeten zeker al onze thuismatchen winnen."

De beslissing valt in de play-offs. Is het voldoende om te zorgen dat je de top zes haalt?

"We moeten zorgen dat we de top zes halen met een zekere afstand tot de top drie want deze club heeft ambities die hoger reiken dan de top zes. We moeten eerst zorgen dat we in play-off 1 zitten maar ook met een puntenaantal dat ons toelaat het gat met de top drie te dichten."

Was er tijdens de zomer belangstelling voor jou van andere teams?

"Zoals dat elke zomer gaat. Er was niet speciaals, er was niet concreet. Ik heb er nooit over getwijfeld om Genk te verlaten. Ik heb altijd gezegd dat ik hier wil blijven. Ik zit nu in mijn laatste contractjaar, we zullen zien wat er gebeurt tijdens dit jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties