Brepoels: "Nog nooit van Koster verloren"

Koen Schaaphok
| 4 reacties
Brepoels: "Nog nooit van Koster verloren"
Foto: © SC

Guido Brepoels kan vanavond met Sint- Truiden de zegereeks van Beerschot AC een halt toeroepen. Daarvoor moet hij echter eerst een antwoord vinden op wat hij de 'typische Adrie-stijl' noemt. Opmerkelijk: Adrie Koster heeft nog nooit van Brepoels en 'zijn' STVV gewonnen.

Wat de oefenmeester van Beerschot AC verwacht? “Alvast niet de ganse ploeg. Naast de blessures denk ik dat Adrie Koster ook een paar jonge jongens de kans gaat geven iets te laten zien”, weet Brepoels. “Beerschot zal spelen zoals Adrie het graag ziet. Werken met driehoekjes en Hernan Losada die de ruimte krijgt. Voornamelijk op de flanken zal hij zich manifesteren en daar moeten we voor oppassen.”

“Adrie Koster heeft tevens nog nooit gewonnen van ons”, lacht Brepoels. “Ik heb al behoorlijk wat matchen tegen hem gespeeld maar wij wonnen altijd van zijn Club Brugge”, aldus de trainer van STVV. Waar ligt de sterkte van dit Beerschot? “Het is een team met sterk voetballend vermogen. Coulibaly en Losada zijn twee spelers die onverwacht kunnen reageren in de zestien, daar moeten we voor oppassen. Een groot nadeel voor ons is onze gemiddelde gestalte. Beerschot zal sterker zijn in de kopduels dus zo’n situaties moeten we absoluut vermijden. Corners, vrije trappen en ingooiballen zijn gevaarlijk als we ver op de eigen speelhelft zijn. Die fouten mogen we niet maken”, vertelt een strenge Brepoels.

En wat te denken over de partij tegen Lommel United afgelopen weekend? Lag in die 3-0 zege niet het geheim tot een goed resultaat tegen de Ratten? “Lommel was een voetballende ploeg, net zoals Beerschot. Mensen onderschatten wel eens hoe moeilijk het spelen is tegen een ploeg die voortdurend verdedigt”, vervolgt Brepoels. “Bij hen konden we onszelf er tussen spelen en zo kansen creëren. Ik verwacht dat Beerschot weet hoe ze een tegenstander zoals STVV moet aanpakken. We moeten de ruimtes die we krijgen gebruiken.”

Guido Brepoels is dit seizoen weer terug bij ‘zijn’ STVV en zoals het een verloren zoon betaamt, kijkt de oefenmeester eerst wat er nog hetzelfde is gebleven. “Toen ik hier vertrok had ik iets opgebouwd. Helaas is niet alles intact gebleven. Bijvoorbeeld: ik vertel de spelers altijd dat niet overal alles te halen is. Soms zit het niet mee en gaan de ballen er niet in. Als er dan nog tien minuten te spelen zijn moeten we tevreden zijn met een punt. Onder Franky Van der Elst ging het juist omgekeerd. Nu gaan ze in de laatste minuten nog voor de winnende goal. Ik bewonder het wel, maar dan ontstaat er ruimte voor de andere ploeg en dan wordt het voor hen makkelijker om ons alsnog dat punt te ontnemen. Ze moeten leren soms wat gas terug te nemen. Vanavond kan dat helaas niet”, besluit een vastberaden Guido Brepoels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties