RTBF-journalist: "Was allemaal niet zo erg"

Koen Schaaphok
| 5 reacties
RTBF-journalist: "Was allemaal niet zo erg"
Foto: © SC

RTBF-journalist Benjamin Deceuninck merkte later pas welke heisa het incident met Jelle Van Damme heeft losgemaakt. Deceuninck zelf laat weten geen spijt te hebben van zijn vraag.

Een simpel interview met coach Ron Jans was de bedoeling, niks bijzonders dus. Toen Benjamin Deceuninck echter bij de vraag of Jans vreesde dat het zijn laatste match voor Standard was aankwam, vertrok die laatste met een simpele ‘merci beaucoup.’ Direct daarna stond Van Damme echter voor zijn neus en kreeg Deceuninck de wind van voren. “Als je zulke vragen begint te stellen, moet je opletten. Dan doe ik er niet meer aan mee’, sprong Van Damme, met bijhorende uitgestoken wijsvinger, in de bres voor zijn coach.

Volgens Deceuninck was de vraag direct maar moest de vraag wel gesteld worden. “Ik denk dat ook de taalbarrière heeft meegespeeld bij het incident. Van Damme verweet me dat journalisten te vaak die vraag stellen. Hij heeft zich niet geëxcuseerd en ik verwacht ook geen excuses want  zo erg was het nu ook weer niet”, aldus Deceuninck tegen La Meuse. “Ik voelde me niet bedreigd door Van Damme al was ik wel verbaasd door zijn reactie.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties