Dikkelvenne een maat te klein voor Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Dikkelvenne een maat te klein voor Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met bijna sprekend gemak heeft Rapide Lebbeke de reeks thuisoverwinningen van Dikkelvenne afgebroken. Mede dank zij een uitstekende Bart De Neve, die een dozijn kansen onschadelijk maakte, werd de schade in deze wedstrijd nog enigszins beperkt.

Van bij de start zette Rapide de thuisploeg onder druk en Bart De Neve had een knappe save nodig op een vrijschop van Peter De Pauw (5’). Steven De Pauw bediende Yannick Van Impe en die werkte zijn 5de seizoenstreffer koelbloedig af (7’). Amper 2 minuten later moest De Neve een voorzet richting Lendert Putteman net buiten de carré wegkoppen. De bezoekers bleven de druk opdrijven al knalde Steven De Pauw een voorzet van Nico Vanderhaegen op de voet van de thuisportier (25’). Uitstel maar geen afstel want Tim Vierbergen devieerde een voorzetschot van Vanderhaegen in de hoek (26’). De bezoekers namen even gas terug en Arnout Seghers trapte de aansluitingstreffer tegen de netten (28’). Rapide voelde het gevaar en Steven De Pauw poeierde de bal voorlangs, terwijl Vierbergen het zijnet viseerde (33’). De Neve ging goed plat op een loeier van Peter De Pauw (36’) en lag in de weg van de vrij voor hem opduikende Vierbergen (37’). Met een knappe reflex maakte de thuisportier ook een knal van Vanderhaegen onschadelijk (38’). Toch moest De Neve passen toen Kenneth De Saedelaere een afvallende bal in de benedenhoek vlamde (39’). Op slag van rust haalde de thuisgoalie een vrije trap van Steven De Pauw uit de kruising.

Ook na de rust ging het eenrichtingsvoetbal verder. Peter De Pauw knalde eerst een voorzet van Putteman op De Neve (46’) en zag nadien hoe Stijn De Vreeze een nieuwe poging van de lijn veegde (48’). Op een plaatsbal van Vanderhaegen had De Neve opnieuw een goede save in huis (51’). Lendert Putteman zette een collectieve aanval op, kreeg de bal mooi terug van Vierbergen en liet de thuisverdediging achter de feiten lopen (55’). Jeroen Scheerlinckx sneed door het hart van de thuisverdediging maar stuitte op De Neve (63’). Stijn Moerman haalde een vrije trap van de lijn en De Neve gooide zich in de baan op een knal van Steven De Pauw (67’). Met een superreflex borstelde De Neve een knal van De Saedelaere uit zijn doelvlak (68’). Aan de overzijde had Dieter Malfait weinig last met een poging van Karim Mouissat (80’). Ook de laatste kans was voor de bezoekers maar opnieuw ging De Neve plat op een schot van Steven De Pauw.

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor Zelzate. Dikkelvenne trekt zondag naar leider Merelbeke.

SC Dikkelvenne: De Neve, Eeckman, De Vreeze, Seghers, Moerman (75’ De Guchteneire), Milewski, Lauweryns (60’ Mouissat), Bernaert (46’ Vervust), K. De Smet, Kesikbas, Kesteloot.

Rapide Lebbeke: Malfait, Rusabana, S. De Visscher, Scheerlinckx, Putteman (80’ De Ridder), De Saedelaere, P. De Pauw, Vanderhaegen, Van Impe (12’ Vierbergen, 77’ Cooreman), S. De Pauw, De Winne.

Doelpunten:7’ Van Impe 0-1, 26’ Vierbergen 0-2, 28’ Seghers 1-2, 39’ De Saedelaere 1-3, 55’ Putteman 1-4

Kaarten: geel: Milewski

Scheidsrechter:Gino Heirbaut

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties