Spelers Standard vertrouwen Jans

Spelers Standard vertrouwen Jans
Foto: © SC

Standard zit in de hoek waar de klappen vallen en de troepen van Ron Jans krijgen de ene uppercut na de andere te verwerken. Met een 0 op 12 op zak ging de spelersgroep samen zitten om de situatie te bespreken.

Middenvelder Yoni Buyens voelt dat de sfeer ook minder is na vier competitienederlagen op rij. “Ja, de sfeer is toch wat bedrukt", vertelt Buyens. “Maar daar was zo’n groepsgesprek ook goed voor. Iedereen kon kwijt hoe hij dacht over wat we nu meemaken. Wat gezegd werd, houden we binnenskamers. Het belangrijkste is dat we weten dat we het zondag op het veld moeten doen."

Landskampioen Anderlecht komt zondag op bezoek. Er zijn voor de Rouches al betere dagen geweest om de traditionele topper te spelen op Sclessin. "We moeten proberen om vanaf de aftrap goed te spelen. Zo willen we de fans achter ons krijgen, die mogen zich niet tegen ons keren, anders wordt het bijzonder moeilijk."

Iedereen denkt hetzelfde na een serie nederlagen. Hoe lang nog voor de coach zijn biezen moet pakken? Net zoals Bob Peeters bij Cercle Brugge is er ook voor Ron Jans bij Standard wel wat meer voor nodig vooraleer de spelersgroep zich tegen hem keert. De Nederlandse oefenmeester nam na het 2-1 verlies op Kortrijk de schuld op zich. Een gebaar dat de spelers zeker konden waarderen. "Het siert onze coach dat hij dat deed, maar hij staat niet op het veld, daar staan wij, de spelers. Wij moeten zelf in de spiegel kijken”, aldus Buyens tegenover Sporza. "Voor de spelers die ik erover sprak en ook voor mezelf is het vertrouwen in de coach nog zeker daar. In de matchen loopt het gewoon overal fout waar het fout kan lopen. Dat is frustrerend. We hebben ook wel al veel pech gehad. Op momenten dat het moeilijk gaat, hebben we misschien wel te weinig spelers die de match in handen nemen", besluit Yoni Buyens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties