Boussoufa: "Nu lachen jullie niet meer hé"

Boussoufa: "Nu lachen jullie niet meer hé"
Foto: © SC

De stap van Mbark Boussoufa naar Rusland anderhalf jaar geleden deed bij vele de wenkbrauwen fronsen. Intussen staat hij met Anzhi Makhachkala na tien speeldagen op kop in de Russische competitie.

“Toen ik tekende in Rusland, werd ik uitgelachen in België. ‘Hij doet het voor het geld’, werd er geschamperd. Maar intussen lachen jullie niet meer he”, zegt hij in Gazet van Antwerpen. Na de overwinning van zondag tegen FC Volka staat Anzhi alleen leider. “Zelden heb ik zo’n intense vreugde gezien als zondag bij onze fans. We speelden niet zo goed, maar na het laatste fluitsignaal barstte een orkaan van geluid los. Voor de mensen betekent het heel wat: voor de grote clubs uit Moskou en Sint-Petersburg staan."

De club lijkt na tien dagen op weg naar zijn eerste titel in de clubgeschiedenis. Al vindt de Nederlandse-Marokkaan het daar nog wat vroeg voor. “Rusland is België niet, waar in principe alleen Anderlecht, Standard en Club Brugge kampioen. Hier heb je CSKA Moskou, Spartak, Lokomotiv, Zenit Sint-Petersburg en Rubin Kazan. De concurrentie is loodzwaar. Een van de komende jaren willen we de titel pakken, nu mikken we op de top drie."

Hiddink

Om de ambities van de club uit Dagestan te benadrukken, haalden ze in februari trainer Guus Hiddink binnen. “Hiddink is een speciale trainer. Hij bracht veel discipline, structuur en strategie in het elftal. Als we eenmaal op voorsprong staan, zijn we niet meer te verslaan. En hij is veeleisend.Dat heeft ook mij beter gemaakt. Ook al leg ik veel risico in mijn spel, Hiddink aanvaardt niet dat ik balverlies lijd. Hij eist de perfectie van mij, ook op training.”

Boussoufa wil samen met de club uitgroeien tot Europese top. Met João Carlos en Mehdi Carcela spelen er nog twee bekenden uit de Belgische competitie in Dagestan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties