Van den Brom: "Respect, maar daar stopt het ook"

Van den Brom: "Respect, maar daar stopt het ook"
Foto: © SC

Volgens John van den Brom heeft Anderlecht kansen morgen tegen Malaga als er van de eigen sterkte wordt uitgegaan. De Nederlander legt zich dus niet zomaar neer bij de suprematie van de ijzersterke Spanjaarden.

Johan Walckiers in Anderlecht

De meningen zijn over het algemeen vrij negatief voor Anderlecht te noemen. Na de prestaties van Malaga is iedereen onder de indruk. "Elke wedstrijd in de Champions League is zwaar", aldus Van den Brom. "Maar ik vind dat we na Limassol de weg omhoog gevonden hebben en dat het altijd maar beter gaat in de competitie, zelfs al vinden jullie van niet. Het vertrouwen is er absoluut en met het thuisvoordeel zijn we zeker tot iets in staat."

Dat de Spanjaarden het meerendeel van de tijd in balbezit zullen zijn, vindt hij maar onzin. "Daar ben ik absoluut niet zeker van. Malaga is een ploeg die goed voetbal brengt, maar ook laat voetballen. Ik heb ze zelf gezien tegen Bilbao en naar mijn gevoel was het balbezit toen evenwichtig verdeeld."

"Thuisvoordeel uitbuiten"

"Bang ben ik absoluut niet, dat ben ik nooit. Ik heb de spelers duidelijk gemaakt dat er kansen zijn. Ik heb vertrouwen en dat probeer ik ook over te brengen op de groep. We moeten van onze eigen kracht uitgaan. Tegen Zenit speelden ze fantastisch en daar hebben ze heel wat respect voor verdiend, maar daar stopt het ook."

Neemt niet weg dat Malaga nog maar twee goals binnenkreeg en in een zware competitie als de Spaanse derde staat. "Het collectief van Malaga is heel goed. Ze hebben een goed middenveld en aanvallers die het verschil kunnen maken. Ze kunnen ook een zege vasthouden. Het wordt belangrijk dat wij daar een hecht team tegenover zetten."

Of hij weer met een verrassing voor de dag zal komen zoals in Milaan, wou Van den Brom nog niet kwijt. "Ik ben er wel uit hoe we gaan spelen, maar dat zullen jullie morgen wel zien. In de Champions League en tegen zo'n ploeg is het ook geen schande als je je aanpast. Maar zoals gezegd, wil ik het thuisvoordeel uitbuiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties