Wilfried Bony verlaat Vitesse in de winter'

Koen Schaaphok
| 5 reacties
Wilfried Bony verlaat Vitesse in de winter'
Foto: © SC

Vitesse-sterspeler Wilfried Bony hoopt nog altijd op een buitenlandse transfer. De smaakmaker van de Eredivisie wil desnoods tijdens de winterstop Arnhem verlaten.

Een transfersoap speelde zich tijdens de zomer af rond de Ivoriaanse aanvaller. Aston Villa wou Bony dolgraag huren maar daar dacht Vitesse anders over. Zij wilden Bony alleen op permanente basis en voor een dik transferbedrag zien vertrekken. Aston Villa bleef bij het voorstel om de spits te huren en al snel ketste de deal af, met een woedende Wilfried Bony tot gevolg.

Inmiddels blijft een transfer naar het buitenland voor Bony de volgende stap. Tegenover Voetbal International windt hij er alvast geen doekjes om. "Als ik de kans krijg om in december te vertrekken, dan ben ik weg. Ik was teleurgesteld, maar de transfermarkt zit nu dicht. Ik kan niet stil blijven zitten. Ik moet me dagelijks focussen op de trainingen en de wedstrijden. Nu moet ik vergeten wat er is gebeurd. Als ik opnieuw die kans krijg, moet ik vechten voor een vertrek."

Na een sterk seizoen heeft de beresterke aanvaller ook dit seizoen laten zien dat de mislukte transfer geen invloed heeft gehad op zijn spel. In zeven wedstrijden wist de Ivoriaan tot nu toe al vijf keer te scoren. Momenteel staat Vitesse op de tweede plaats in de Eredivisie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties