Interview Mununga: "Mboyo scoort vrijdag niet"

Mununga: "Mboyo scoort vrijdag niet"
Foto: © SC

Joachim Mununga speelt vrijdagavond tegen zijn vriend Ilombé Mboyo als AA Gent op bezoek komt op Het Kiel. De flankaanvaller wil de twee recente nederlagen uit het hoofd zetten en zich weer richten op het grote doel: play-off I halen.

Johan Walckiers in Antwerpen

Joachim - Joe - Mununga ontmoet een oude vriend als de Buffalo's vrijdag neerstrijken in Beerschot. Met zijn landgenoot Ilombé Mboyo deelt hij immers een lang verleden. "Ik ken hem al sinds mijn elf à twaalf jaar. We hebben samen nog bij Anderlecht gezeten en daarna altijd contact blijven houden."

Mboyo brak tegen Club Brugge de ban en scoorde zijn eerste goal. "Ja, dat heb ik gehoord. Ik heb hem nog niet gebeld maar ik denk dat ik dat wel nog ga doen. Ik hoorde dat het een mooie goal was. Ik ben heel blij voor hem dat hij zijn eerste kon scoren, maar vrijdag maakt hij er geen (lacht)."

"Voor Ilombé is Gent geen eindstation. Hij kan nog hoger met de kwaliteiten die hij heeft. Het is moeilijk voor hem geweest, want hij had geen makkelijk leven. Maar het is niet aan mij om daar verder over uit te wijden."

Voor een andere speler bij Beerschot wordt het ook een speciale partij. Elimane Coulibaly kwam deze zomer over van de Buffalo's. "Het wordt inderdaad een speciale partij voor hem. Hij is vorige zondag nog gaan kijken naar de wedstrijd van Gent. Hij heeft geen rancunes en is niet echt zenuwachtig, maar hij zal toch uitkijken naar een goede prestatie."

"Mentaliteit is veranderd"

Beerschot speelt thuis en dat scheelt nog steeds een slok op een borrel. De thuisreputatie is immers stukken beter dan uit. Toch is er een mentaliteitswijziging. "Ik heb er over gesproken met Mikulic", knikt Mununga. "De vorige seizoenen was het vooral belangrijk om thuis te winnen en uit kwam er maar bij. Ook hij denkt dat de mentaliteit veranderd is. We willen ook buitenshuis punten pakken, al kwam er dat nog niet helemaal uit. Als we de topzes willen halen is dat echter heel belangrijk."

Die play-off I is ook het grote doel van Mununga. "Daar gaan we alles aan doen. Ja, ik zeg dat luidop, want het is de ambitie van de voorzitter en de coach wil het ook. Dus waarom zou ik het niet zeggen. Het wordt moeilijk, maar je ziet toch dat de automatismen komen. En we hebben toch al een paar mooie resultaten neergezet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties