Interview Van den Brom beseft belang Clasico: "Wedstrijd van het jaar"

Van den Brom beseft belang Clasico: "Wedstrijd van het jaar"
Foto: © SC

Anderlecht trekt zondag naar Standard om de herinnering van Malaga zo snel mogelijk uit te wissen. De knop omdraaien, noemt zoiets. Voor John van den Brom wordt het zijn eerste Clasico en daar kijkt de Nederlander naar uit.

Johan Walckiers in Anderlecht

John, je eerste Clasico. Voel je binnen de club dat dit een speciale wedstrijd is?

Ja. Kijk, bij een club als Anderlecht zijn de wedstrijden tegen Standard en Club Brugge de belangrijkste van het jaar. Die moeten gewonnen worden. Je hebt in elk land wel zo'n voorbeeld. In Nederland is dat Ajax-Feyenoord.

Wat heb je al gehoord over de wedstrijden tegen Standard.

Iedereen hier vertelt me dat het daar fantastische supporters zijn. Dat het een heksenketel gaat worden. Maar voor de spelers - en voor mij - moeten dat juist de mooiste wedstrijden zijn.

De spelers zeggen dat Standard na Malaga op het juiste moment komt.

Het kan niet op een beter moment komen. Na de wedstrijd van woensdag moeten we zo snel mogelijk de knop omdraaien.

Sommige spelers spraken na Malaga over een gebrek aan inzet.

Ik kan niemand iets verwijten. Een gebrek aan inzet? De statistieken zeggen iets helemaal anders. We hebben veel gelopen en veel arbeid verricht, dat kan niet zonder inzet. We moeten gewoon toegeven dat Malaga één of twee maten te groot was voor ons. Het gaat te ver om te zeggen dat er jongens door de mand zijn gevallen. Ik heb als voetballiefhebber genoten van Malaga, dat moet je durven zeggen. Zij hebben kwaliteiten die Anderlecht op dit moment niet heeft. Als we op dat niveau willen geraken, hebben we nog veel werk.

Jullie kunnen mits winst eerste worden na dit weekend want er is ook nog Club-Genk.

Daar zijn we absoluut niet mee bezig. We pakken het weekend per weekend aan. Ik blijf er bij: we zitten in een goede flow en daar moeten we op doorgaan. Een slechte wedstrijd zoals Malaga kan er altijd tussen zitten.

Zondag is het ook tegen je landgenoot Ron Jans.

We hebben als coaches al veel tegenover elkaar gestaan. Ik denk dat de verhoudingen op 50/50 liggen qua winst en verlies. Ik weet wel nog dat hij ons vorig seizoen met Vitesse uit de beker knikkerde. Dat heeft hij nog te goed. (lacht)

Weet je dat je bij winst misschien over zijn lot beslist?

Ja, maar daar kan ik me toch niet mee bezighouden? Ik kan toch moeilijk aan de spelers zeggen dat ze het kalm aan moeten doen? Het zou spijtig zijn als dat de conclusie van de wedstrijd wordt. Ik heb heel veel respect voor hem. Vorig seizoen zat hij met Heerenveen ook in die situatie, maar hij haalde toch nog vrij makkelijk Europees voetbal.

Ook nog een late gelukkige verjaardag gewenst.

Dank jullie. Ik heb gisteren op de club op champagne getrakteerd. Mijn mooiste cadeau? Dat mijn moeder, tante en de kinderen ineens voor de deur stonden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties