3653 maal bedankt!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
3653 maal bedankt!
Foto: © SC

FEEST! Hoeraaa, de zon schijnt en wij vieren FEEST!

Beste Lezers, medewerkers en ex-medewerkers,

Het is vandaag een schitternde dag! God bestaat, of toch zeker de voetbalgod! Schitterend weer na dagen van regen. Overal is het vandaag Super Sunday! In Spanje hebben ze speciaal de Clasico naar zondag gebracht van de maandag. En daar is allemaal maar 1 reden voor :

Wij, VOETBALKRANT.COM viert vandaag zijn 10de verjaardag!

We vieren vandaag een mijlpaal in onze geschiedenis. We zijn denk ik nu officieel de dino's van de nieuwswebsites. Tien jaar geleden begonnen we met z'n allen aan een avontuur dat groter, GROOTSER werd dan wat we in onze stoutste dromen konden inbeelden! Marco Borsato had het juist toen hij zong “Dromen zijn bedrog”, want soms zijn ze waanzinniger!

Ik wil eerst en vooral een aantal heel belangrijke mensen bedanken en dan ga ik mijn persoonlijke hoogtepunten weergeven. Ik ga ze niet bij naam noemen omdat ik dat persoonlijk wel zal doen! Maar ik wil wel 2 enorm belangrijke categorieën van mensen bedanken :

LEZERS: Jullie zijn het belangrijkste geweest voor de site! Dankzij jullie bestaan wij! Voor jullie erkenning en de liefde voor het spelletje hebben we het altijd al gedaan! In het begin met honderden, op onze piek met HONDERDDUIZEND tegelijkertijd! In het begin zorgden jullie met je aanwezigheid voor de motivatie van die tientallen vrijwilligers die zich inspanden. Nu zorgen jullie nog steeds voor die motivatie, maar ook voor inkomsten waardoor onze vrijwilligers betaalde profesionele mensen werden. Door jullie massale aanwezigheid kunnen we ook dingen terugdoen voor jullie en geven we massaal tickets en ook voetbalreizen weg!

MEDEWERKERS: Vroeger waren dit vrijwilligers en aan hen hebben we dit megasucces te danken. Ik wil iedereen die ooit meewerkte aan de site vandaag ENORM bedanken. En ik ga ze vragen om zeker vandaag en eigenlijk altijd TROTS te zijn op hun verleden bij VK!

Het leukste deel van VK is eigenlijk niet te vatten in 1 ding. Het is een levenswijze voor mij. Ik ben altijd al een voetbalbeest geweest. Ik ken er nog steeds even weinig van, zoals mijn allereerste herinnering, maar ik ben nog steeds emotioneel even uitzinnig als toen! (Ik heb aan de hand van Juan Lozano, de beste vriend van mijn peter indertijd, mijn allereerste match meegemaakt op Beerschot. Het was tegen Cercle en ze hadden mij gezegd dat ze tijdens de rust gingen wisselen. Ik dacht dat ze truitjes hadden gewisseld. In de tweede helft scoort Cercle en dans ik als een bezetene bij de goal! ;-) Werd wel snel gecorrigeerd door mijn peter en de andere Beerschotsupporters!)

Ik zal beginnen met de ontgoochelingen om verder te gaan met de hoogtepunten :

Ik heb ook wel mijn grootste ontgoochelingen gekend door VK!

Het jaar 2009 is een zwarte bladzijde in het leven van VK! We verloren heel veel geld door de crisis en ook een zeer belangrijke schakel.

Maar de grootste ontgoocheling is eigenlijk wel dat voetbal een mannensport is! :-) Tijdens het WK in Polen werden we door vele mensen aangesproken, maar er waren verdomd weinig vrouwen bij. Ik heb toen besloten om me op mijn volgende carrière-switch te gaan concentreren. Ik ga dus binnenkort mij toeleggen op synchroon zwemmen! Dat is misschien minder populair, maar de kans dat baardmensen je aanspreken is ook kleiner ;-)

Enkele hoogtepunten:

2005: Eerste teamactiviteit voor Voetbalkrant.com buiten de landsgrenzen. Met 3 medewerkers en ik als Liverpool-fan naar Istanboel. Daar zagen we Liverpool na een 0-3-achterstand winnen! WAANZINNIG!

2008: Spanje Europees kampioen weten worden in Oostenrijk/Zwitserland.

Was ons eerste toernooi dat we officieel aanwezig waren als pers. Weken ervoor en erna werden we overal uit de perstribunes in België geweerd en moesten we met onze laptops op gewone stoelen gaan zitten en tussen zingende, dansende en drinkende supporters zitten. Bern werd gewoonweg afgesloten omdat er teveel feestende Hollanders waren en er niemand meer binnen kon! Die sfeer van Oranje, de Oranje marsen, .. Na de finale interview met mijn held San Iker en door de hele Spaanse ploeg onder de champagne gespoten worden met mijn Spaanse collega's!

2009: Erkend worden door Sportspress. Na jaren van vechten eindelijk erkend worden door de collega's.

2012: Dit is echt wel ons jaar geworden. Voor mij persoonlijk was dit megageweldig, want het ene hoogtepunt kwam na het andere!

Mei: Winst Atletico (tweede keer) in de EL, Bayern helaas zien verliezen in de CL in München.

Juni: EK in Polen en Oekraïne: Spanje nog eens live Europees kampioen zien worden was geweldig, maar de sfeer die er heerste in Polen was ongelooflijk! Mooie vrouwen, heel Polen dat elke ploeg hartelijk ontving, Gdansk dat Spanje-gek was. De Ieren,.... man, man krijg bijna tranen van ontroering! THANK YOU POLAND!

Met een zware depressie(na de leegte van na het EK ;-)) de maand juli doorgekomen en BAF!

We werden hoofdsponsor van Beerschot voor twee wedstrijden! Het heeft ons achteraf nog veel meer opgebracht dan dat we dachten! Dus dit was puur een super goede zakelijke beslissing, maar emotioneel was het wel speciaal daar de 28ste juli om 19h55 als ik de aftrap mocht geven.

En nog was het niet gedaan! Want we werden ook partner van de Belgische Voetbalbond! Als eerste website zijn we mediapartner van de voetbalbond. Dit bewijst dat we er na 10 jaar EINDELIJK volledig staan! En dat allemaal dankzij jullie!

2014: Ja ik heb een glazen bol! Maar wij gaan met Voetbalkrant.com en de Rode Duivels dansen op CopaCabana!

2011: Naar de finale in Wembley met 6 vrienden, waaronder legendarisch stadion-DJ van STVV (Murphy), en daar voor mijn ogen die kleine van Barça zien toveren. Voetbalkrant.com was als pers aanwezig op de 4de CL-finale op rij, maar deze keer op Wembley (voor mijn vrienden Wembeleey ;-))

https://picasaweb.google.com/109976004428165623552/ Wembley_2011_Champions_League_Final#5611770598354477170

En zo kom ik bij mijn allergrootste tof moment!

Elke keer die discussies op ons forum met de lezers, en ja vooral die met die van den Antwerp! Elke keer dat ik in een stadion, via facebook of in een cafe wordt aangesproken door een vreemde met telkens hetzelfde anker: Man ik kom elke dag op VK, ik vind dat geweldig! Wel dat maakt mijn leven geweldig! Ik ben ooit aan Voetbalkrant begonnen met het gevoel: “Voetbal geeft me zoveel plezier, ik moet iets terugdoen voor die sport!" Uiteindelijk krijg ik door VK nog meer terug!

Bij deze beschouw ik ons FEESTJAAR geopend! We gaan dit jaar vieren als nooit tevoren! We geven tickets weg voor vele zaken, en er gaat nog komen! Dus doe zeker mee en tot ziens op de site of in het echte leven in de stadions! En even een oproep naar ELKE voetbalsupporter : GA AUB TERUG NAAR DE STADIONS! Het is veel gezelliger om daar met de vrienden te zitten, dan warm in de zetel met een koemmeke soep!

Ah ja, one more thing!

Als we voor 31/12/2012 50.000 fans halen op facebook dan schenken we aan 4 lezers een mega VIP-tripje naar Real Madrid – Barcelona. Dat wordt dus een feestweekend voor 4 lezers met vliegtuig, hotel, tickets inbegrepen.

En ja nog een ander ding:

Als we voor 30/06/2013 100.000 fans halen, dan geven we 10.000 liter bier weg aan onze lezers!

Ondergetekende

Manuel Gonzalez

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties