Reactie Been: "Club-fans zijn verkeerd"

Tomas Taecke
| 179 reacties
Been: "Club-fans zijn verkeerd"
Foto: © SC

Mario Been maakte er na afloop van de puntendeling in het Jan Breydelstadion een best geanimeerde persconferentie van. De coach van de Genkenaars was fier op zijn team, maar laakte de reactie van het Brugse publiek na het laatste fluitsignaal.

Tomas Taecke in Brugge

Na afloop van het toptreffen tussen het nog steeds ongeslagen Club Brugge en Racing Genk nam het thuispubliek de speelwijze van de Limburgers op de korrel. Mario Been was gezien de omstandigheden best zacht voor de dienstdoende scheidsrechter Dierick, maar was dat iets minder over de aanhang van blauw-zwart.

"Na de partij in Basel hadden we weinig tijd om deze wedstrijd voor te bereiden. Club Brugge uit: een team met een geweldige entourage en dito publiek. We hadden een goed plan maar kregen al heel snel een doelpunt tegen. Toch had ik het gevoel dat dit nog goed ging komen, maar dan gaf de scheidsrechter een rode kaart en moesten we met tien mensen verder".

"We schakelden om naar een 4-4-1-systeem. Club was gevaarlijk in de omschakeling, maar vond geen tweede doelpunt. Ik heb de jongens halverwege verteld dat we nog een kans hadden zolang het 1-0 stond. Uiteindelijk zijn we niet meer in de problemen gekomen en lukt ons alsnog de 1-1. Met de bal op de lat van Gorius kregen we nog een uitstekende kans op de overwinning. Toch ben ik ontzettend fier dat we hier met een punt naar huis gaan".

"Ik betreur het feit dat de fans van Club na afloop 'anti-voetbal' scandeerden. Misschien komt dit door de ontgoocheling, maar ik denk niet dat we dit verdienen. Ondanks dat we een uur met tien mensen speelden, hebben we binnen onze mogelijkheden gevoetbald. Dit is jammer, want ik ben ongelooflijk trots op mijn team".

"Over de scheidsrechter wil ik niet veel kwijt. Ik heb al een paar keer aangegeven dat er in België te snel naar de rode kaart gegrepen wordt. Op die manier wordt deze topper gedevalueerd voor de neutrale fan. Net als in Leuven komt de scheids na afloop vertellen dat hij het bij het verkeerde eind had. De referee is een mens die fouten kan maken, maar ze moeten begrijpen dat wij dagen naar deze topper toeleven", aldus Mario Been.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties