Clasico, Milanese derby en nog veel meer

Clasico, Milanese derby en nog veel meer
Foto: © SC

Voetbalkrant geeft u een overzicht van wat er vandaag op het menu staat. Dagelijks lijsten we de actie op de Europese voetbalvelden voor u op. Naast de Jupiler Pro League wordt er vandaag in nog veel competities gespeeld.

Tweede klasse

Boussu Dour kan deze namiddag alleen leider worden in tweede klasse. WS Woluwe speelde gisteren slechts gelijk tegen Dessel en dus kan Boussu Dour over hen heen wippen bij winst tegen Antwerp. Eendracht Aalst ontvangt thuis SK Sint-Niklaas.

Bundesliga

Filip Daems en Igor De Camargo krijgen de tweede in de stand, Eintracht Frankfurt, over de vloer. Borussia Dortmund kan zich bij Hannover geen puntenverlies meer veroorloven, want ze hebben reeds tien punten achterstand op leider Bayern München. Bayer Leverkusen trekt ondertussen naar Stuttgart.

Premier League

Liverpool kan tegen Stoke City niet anders dan de drie punten thuis houden of het zou er wel eens crisis kunnen zijn. De club staat immers met vijf punten en een veertiende plaats ver onder zijn standing geklasseerd. Jan Vertonghen en Moussa Dembélé spelen thuis tegen Aston Villa en kunnen mits winst aansluiten bij de topploegen. En als Manchester United Chelsea het vuur aan de schenen wil blijven leggen moet het winnen op Newcastle.

Ligue 1
In Frankrijk ontmoeten de nummer 1 en 2 elkaar vanavond om 21u. Marseille heeft momenteel drie punten voorsprong op PSG en kan de Parijzenaren bij winst dus langszij zien komen. Stade Breste-Bordeaux en Lorient-Lyon zijn de namiddagmatchen.

Serie A

In de Serie A is het vooral uitkijken naar de Milanese derby van vanavond. Inter staat derde met twaalf punten en AC heeft amper de helft van dat totaal. De tegenstander van Anderlecht in de Champions League deed deze week wel vertrouwen op door te winnen van Zenit St-Petersburg. Leider Juventus trekt naar laagvlieger Siena. En de tweede, Napoli, ontvangt Udinese.

Eredivisie

Deze middag staat reeds Ajax-Utrecht op het programma. Het PSV van Dries Mertens ontvangt NAC, Feyenoord trekt naar Groningen en Twente ziet AZ op bezoek komen. Vijf teams van de topzes komen vandaag dus in actie. Twente kan weer alleen leider worden na het gelijkspel van Vitesse gisteren.

Primera Division

In de Primera Division gaat natuurlijk alle aandacht naar DE Clasico. Barcelona krijgt vanavond aartsrivaal Real Madrid over de vloer. Barça liet nog geen punten liggen terwijl Real al acht punten te grabbel gooide. Maar natuurlijk is een wedstrijd tegen de vijand een voldoende motivatie om daar niet geen rekening meer mee te houden. Malaga speelt vanavond op het veld van Atlético Madrid.

Kijk GRATIS live naar Barcelona - Real Madrid op zondag vanaf 19h50.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties