Mboyo: "Dacht aan grap"

Koen Schaaphok
| 26 reacties
Mboyo: "Dacht aan grap"
Foto: © SC

Elke international zal over zijn eerste uitverkiezing voor de nationale elf hetzelfde zeggen: het kan ineens snel gaan. Zo ook voor Ilombe Mboyo. De spits van AA Gent zat maandagmiddag nog met AA Gent in Luxemburg maar bevond zich 's avonds in het gezelschap van Eden Hazard.

Het was tijdens de reis naar het spelershotel van AA Gent dat de spits hoorde van zijn uitverkiezing voor de Rode Duivels vanwege de afzegging van Romelu Lukaku. “Ik werd opgebeld en kreeg te horen dat ik Romelu moest vervangen. Ik dacht eerst dat iemand een grap met me wou uithalen. Het is voor mij een jongensdroom die uitkomt. Ik had hier en daar wel opgevangen dat ik door Wilmots gevolgd werd, maar ik verwachtte de komende maanden nog geen selectie”, aldus een blije Mboyo tegenover Het Nieuwsblad.

Een onbekend groentje tussen de ‘grote’ Rode Duivels is Mboyo alvast niet. “Ik sprak reeds met Benteke en Lukaku. Zij waren ook heel blij voor me. Het is niet omdat ik bij AA Gent speel dat ik niemand ken bij de Duivels. Ik ken Kompany en Mertens van toen ik klein was en bij Anderlecht speelde. Eden Hazard ken ik niet, maar ik heb hem altijd bewonderd”, vertelt Ilombe Mboyo, die door een onverwachte bekende naar de nationale selectie werd gereden. “Mijn maatje Anthony Vanden Borre kwam me speciaal oppikken, hij is mijn taxichauffeur. Hij was ook de eerste die me feliciteerde met mijn definitieve selectie. Hij heeft me echter ook al gewaarschuwd. Ik mag niet beginnen zweven. Dit is nog maar het begin.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties