Nieuwe vorderingen in zaak Ye

Koen Schaaphok
| 12 reacties
Nieuwe vorderingen in zaak Ye
Foto: © SC

In het dossier rond gokchinees Zheyun Ye heeft de Brusselse raadkamer vandaag 31 personen en 1 bedrijf doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor private omkoping, oplichting, lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en afpersing.

Bij de verdachten bevinden zich onder meer toenmalig Lierse-trainer Paul Put, Lierse-doelman Cliff Mardulier en acht andere Lierse-spelers. Die zouden zich in het seizoen 2004-2005 hebben laten omkopen om negen matchen te verliezen. Ook oud-Lierse-voorzitter Gaston Vets behoorde tot de verdachten, maar hij overleed in februari 2012.



Naast Lierse zou Ye ook spelers en verantwoordelijken van FC Brussels, La Louvière en Sint-Truiden benaderd hebben. De omkooppraktijken kwamen in de loop van het seizoen 2005-2006 aan het licht. Ye zelf is sindsdien spoorloos, al waren er in januari 2012 berichten dat hij zou opgedoken zijn in het oosten van China. De kans dat Ye zich ooit in ons land zal verantwoorden voor zijn daden is echter heel klein. China levert immers geen staatsburgers uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties