FIFA: "Schwalbes achteraf bestraffen"

Koen Schaaphok
| 21 reacties
FIFA: "Schwalbes achteraf bestraffen"
Foto: © SC

Schwalbes blijven voor ergernis zorgen in het voetbal. Zelfs in de hoogste regionen van de FIFA hebben de hoge heren een broertje dood aan het fopduiken. Vice- president Jim Boyce wil het alvast harder bestraffen. "Ik vind het gewoon vals spelen", aldus Boyce.

Boyce ziet er alleen maar nadelen aan verbonden, zo weet Voetbal International. “Je zou er achteraf een straf voor moeten kunnen uitdelen. Het is heel moeilijk voor een scheidsrechter om te beoordelen of een tackle volgens de regels is en als mensen dan ook nog dit soort dingen gaan doen wordt het alleen maar moeilijker. Het begint een soort gezwel te worden in het voetbal en ik geloof dat het voor iedereen duidelijk is dat het valsspelen is. De voetballers die zich er schuldig aan maken zouden zwaar gestraft moeten worden. Tuchtcommissies moeten op basis van videobeelden achteraf voor straffen kunnen zorgen”, klinkt de straffe taal van de hoge piet.

De discussie kwam zondag weer op gang in Engeland na een serie van schwalbes door Liverpool-vedette Luis Suarez in het duel tussen Liverpool en Stoke City (0-0). Stoke-manager Tony Pulis ergerde zich tijdens de wedstrijd continu aan de Uruguayaanse duikelaar en uitte zijn frustraties dan ook openlijk na de partij. “Ik luid al enige tijd de noodklok over spelers die gemakkelijk vallen. Bij één incident in de tweede helft was het echt beschamend”, aldus Pulis.

Schorsing

“De FA moet hier echt eens naar kijken. Geef hem een schorsing en laat hem drie wedstrijden vanaf de tribune toekijken en hij stopt echt wel met schwalbes. Ik maak me echt zorgen om simulatie en spelers die omver vallen en zo de scheidsrechters enorm onder druk zetten. Ze hebben het al moeilijk genoeg. Ik zou er niet aan beginnen dus dat profvoetballers het wel doen klopt niet”, luidt de kritiek van Pulis. Kritiek die duidelijk ook bij de FIFA is doorgedrongen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties