Gedragscode voor Engelsen

Koen Schaaphok
| 2 reacties
Gedragscode voor Engelsen
Foto: © SC

De Engelse Football Assocation (FA) heeft een speciale gedragscode opgesteld voor spelers op het veld. Spelers die zich daar niet aan houden kunnen een boete of schorsing tegemoet zien.

Het blijft een opvallend moment om een gedragscode in te voeren. Zo kort na de hetze rond het wangedrag van Ashley Cole en John Terry. FA-voorzitter David Bernstein benadrukt echter dat de code geen rechtstreeks gevolg is. "Al sinds mijn aantreden in 2011 is dit een belangrijk agendapunt. De internationals zijn rolmodellen, hun gedrag is belangrijk. Daarom had dit al eerder moeten gebeuren", vertelde Bernstein de BBC.

Voorlopig is nog onduidelijk wat er exact in de code staat maar naar alle waarschijnlijkheid heeft het te maken met respect op en naast het veld. "De FA is een complexe organisatie. Het is daarom goed dat we nu eindelijk de spelers hebben gesproken. Het opbrengen van respect is ontzettend belangrijk. Niet alleen tegenover scheidsrechters, maar ook in een breder aspect", besluit Bernstein. Maandag kregen de Engelse internationals al een presentatie te zien over de gedragscode en wat er van hun verwacht wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties