Van Damme: "Op termijn met Eendracht naar eerste"

Christophe van den Boom
| 7 reacties
Van Damme: "Op termijn met Eendracht naar eerste"
Foto: © SC

Aalst is aan een sterke opmars bezig in Tweede Klasse. Zondag nemen ze het in het Pierre Cornelisstadion op tegen Dessel. Dan kunnen de Oost-Vlamingen hun vijfde thuiszege op rij boeken. Volgens middenvelder Ken Van Damme speelt de steun van het publiek daar een sleutelrol in.

“Onze twaalfde man speelt daarbij ongetwijfeld een belangrijke rol.We spelen nu met een erg jonge ploeg en blijkbaar laten de jongeren zich meer vooruit stuwen door de enthousiaste aanhang dan de vertrokken ‘anciens' van vorig seizoen”, vertelt de Lebbekenaar in Het Nieuwsblad. “Vele jongeren speelden vorig jaar nog bij de beloften van eerste klasse voor vijftig kenners en voelen nu plots de steun van 3.000 fans in de nek. Dan stijg je boven jezelf uit en zo verwerft Eendracht stilaan een sterke thuisreputatie.“

De band tussen de supporters en de spelersgroep is heel groot. De club droomt om zo snel mogelijk opnieuw op het hoogste niveau te spelen. “De club slaat geen stappen over in haar groeiproces en met een voetbalstad als Aalst moet je op termijn in eerste klasse geraken. Vroeger sloeg Aalst stappen over en daar werd een hoge tol voor betaald", verklaart Van Damme. "De ambiance op de tribunes is uniek. In België vind je hooguit drie clubs met een dergelijke fanatieke aanhang. Onze jonge groep heeft ook nog veel groeimarge. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties