Hulk: "Niet iedereen in Brazilië kent mij"

Christophe van den Boom
| 2 reacties
Hulk: "Niet iedereen in Brazilië kent mij"
Foto: © SC

Hulk, de nieuwe aanwinst van Zenit Sint-Petersburg, krijgt met moeite voet aan grond in eigen land. De Brazilianen kennen hem niet goed en hebben vragen bij zijn speelstijl. Hulk hoopt door de interlands aan populariteit te winnen.

“Dat ik weinig wedstrijden in Brazilië heb gespeeld, maakt het lastiger om de mensen voor me te winnen”, aldus de aanvaller op Fifa.com. “Zelfs nu, na een aantal wedstrijden met het nationale elftal, zijn er nog steeds vraagtekens. Niet iedereen weet wie ik ben of hoe ik speel.”

“Als ze dat niet weten, dan gaan ze ervan uit dat ik alles op kracht doe. Dat is niet waar, want ik vind het ook leuk om acties met de bal te maken. Mijn bijnaam komt daar ook niet vandaan, maar uit mijn jeugd. Toen was ik een enorme fan van de Hulk. Dan vertelde ik mijn vader hoe sterk ik geworden was en dan noemde hij me Hulk. Gelukkig ben ik uiteindelijk nog sterk geworden, dus komt het toch uit.”

Vorige zomer liet de Braziliaan het zonnige Porto achter zich en trok hij voor zo’n vijftig miljoen euro naar het Zenit Sint-Petersburg van Rode Duivels Nicolas Lombaerts en Axel Witsel. In de competitie staat Zenit op de vierde plaats. Het Anzhi van Mbark Boussouffa is leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties