Reactie Benteke: "Links of rechts maakt De Bruyne niet uit"

Benteke: "Links of rechts maakt De Bruyne niet uit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na zijn sterke prestatie tegen Servië trok Christian Benteke tegen Schotland de lijn gewoon door. En weeral was het de ex-Genkenaar die de wedstrijd open brak.

Johan Walckiers in Brussel

Benteke geeft de twijfelaars lik op stuk: naast zijn (immens) belangrijke doelpunten is de spits immers ook steeds een aanspeelpunt, laat hij de middenvelders aansluiten en houdt hij een hele verdediging in zijn eentje aan de praat. "Ik heb de goede vorm te pakken", lacht Benteke zich de tanden bloot. "Het is ook makkelijker met al die goede spelers die in mijn rug spelen."

Ondanks zijn bescheidenheid mocht Benteke echter wel iets harder op de borst kloppen, want zijn doelpunt bracht verlossing na bijna zeventig minuten van zoeken en missen. En weer was het zijn ex-maatje van bij Genk die hem de treffer aanbood. "Het is ongelooflijk. Tegen Servië deed hij het van rechts, nu van links. Het maakt hem allemaal niet uit. Die ballen komen heerlijk voor doel. Ik heb er ook alles aan gedaan om die voorzet in doel te krijgen."

Benteke was er eerder al een paar keer kort bij. Net daarvoor had hij nog boven op de lat gekopt. "Ik voelde dat ik er steeds korter bij kwam. Het was aan mij om te scoren. Ik wist dat het ging gebeuren."

Dat hij nu de vaste centrumspits is, wil hij echter niet gezegd hebben. "Dat is nog te vroeg. Er zitten zoveel kwaliteiten in de groep en zoveel verschillende stijlen. De bondscoach kan aanpassen. Het is mijn objectief om de vaste center voor te worden, maar je weet hoe het gezegde gaat: het gaat snel naar boven, maar nog sneller naar beneden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties