Bento: "Portugal moet zich richten op de play-offs"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Bento: "Portugal moet zich richten op de play-offs"
Foto: © SC

Portugal zit in een zware dip. De ploeg van Cristiano Ronaldo moest thuis vrede nemen met een gelijkspel tegen Noord-Ierland en staat nu al vijf punten achter op koploper Rusland. Bondscoach Paulo Bento toonde na de match realiteitszin. "We moeten ons nu richten op de play-offs."

De bondscoach spreekt harde, maar realistische taal. De Portugees ziet zijn land niet met de groepswinst aan de haal gaan. Het WK daarentegen is nog lang niet verloren. "Ik geloof er nog steeds in dat we naar het WK zullen gaan", vertelde Bento. "We zijn teleurgesteld, omdat we de supporters graag een overwinning hadden willen schenken. Onze verdediging kwam niet in de problemen, maar we kregen toch een tegendoelpunt."

Cruciale wedstrijden

Het leek er even op dat Noord-Ierland een stunt van formaat zou beleven. Ze stonden lang op een 0-1-voorsprong maar Hélder Postiga bespaarde zijn land een totale blamage. Toch is hij eveneens zwaar teleurgesteld. "We wilden ons revancheren na de nederlaag tegen Rusland, maar dat lukte niet", aldus Postiga, die beseft dat het nu echt van moeten is vor Portugal. "We moeten onze fouten goedmaken, want de ploegen onder ons komen steeds dichterbij. In maart spelen we weer twee wedstrijdenen die duels moeten we absoluut winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties