Binnenkort duidelijkheid rond toekomst Levein

Koen Schaaphok
| 2 reacties
Binnenkort duidelijkheid rond toekomst Levein
Foto: © SC

De Schotse bondscoach Craig Levein weet over enkele dagen of hij trainer van de Schotten mag blijven of niet. Schotland heeft een dramatisch verloop van de WK- kwalificatiecampagne achter de rug. De laatste druppel was de 2-0 nederlaag tegen de Rode Duivels.

Stewart Regan, algemeen directeur van de Schotse voetbalfederatie, verduidelijkte de bedoeling van de vergadering over de positie van de bondscoach.“Over enkele dagen zullen we de beslissing nemen. Eerst gaan we gesprekken voeren met de bond en de coach ter evaluatie. Zo willen we nagaan wat er de voorbije wedstrijden is misgegaan”, aldus Regan, die de Schotten dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion overrompeld zag worden door de Rode Duivels. Met twee puntjes uit vier wedstrijden mag het ook duidelijk zijn dat kwalificatie voor het WK een haast onmogelijke taak is.

Onverwacht slechte start

De voetbalfederatie had het zelf ook liever anders gezien. "Het is wel duidelijk dat we op een betere start gehoopt hadden. Maar eerst gaan we een paar lange gesprekken houden en dan pas nemen we een definitieve beslissing." De volgende tegenstander van 

Schotland is Wales in een onvervalste Britse derby. Eerder gingen de Schotten nog met 2-1 de boot in tegen de ploeg van Gareth Bale. Eerst volgt er echter nog een oefeninterland met Luxemburg. Of dat ook onder leiding van Craig Levein zal zijn, moet nog blijken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties