Belgische -19 naar het EK

Belgische -19 naar het EK
Foto: © SC

De Belgische U19 hebben zich geplaatst voor de volgende kwalificatieronde voor het Europees Kampioenschap van volgend jaar in Litouwen. De Belgen wonnen hun laatste groepswedstrijd van Italië met 1- 2 en dat volstond voor de kwalificatie en de eerste plaats.

Jordy Croux (Genk) opende de score na vijf minuten na een assist van Dennis Praet (Anderlecht). De Italianen probeerden er iets aan te doen, maar Sven D'Hoest hield België op de been.

Twintig minuten voor tijd leverde Croux de assist voor Kabasele en die scoorde de 0-2. Vijf minuten voor tijd scoorde Italië de aansluitingstreffer, maar verder kwamen ze niet meer. Een heel belangrijk doelpunt trouwens, want dat leverde ook hen de kwalificatie op voor de volgende voorrronde voor het EK.

België: D'Hoest (Club Brugge), De Kegel (Genk), Malanda (Zulte Waregem), Corryn (Lokeren), Croux (Genk) (86' Storm, Club Brugge), De Neve (AA Gent), Foket (AA Gent), Buekers (STVV), Cissé (Standard), Praet (Anderlecht), Kabasele (Anderlecht) (76' Origi, Lille)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties