Vlaams Belang valt Kompany aan

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 254 reacties
Vlaams Belang valt Kompany aan
Foto: © SC

Kompany twitterde na de wedstrijd van dinsdag: "België is van iedereen, maar vanavond toch vooral van ons." Dat was een sneer naar de verkiezingstoespraak van Bart De Wever (N-VA) in Antwerpen. Bij Vlaams Belang schoot de tweet in het verkeerde keelgat.

“Hoe geloofwaardig is zo’n tweet van iemand die in Engeland speelt? Als het erop aan komt, kiest Kompany voor een Engelse ploeg en het grote geld”, staat te lezen in De Standaard.

“Moeten de Rode Duivels België redden? Daar lijkt het wel op”, gaat de partij door. De nieuwe outfits van de Rode Duivels (met een extra geel en zwart accent op het rode shirt) moeten het ook ontgelden: “Het paleis en het Belgische establishment gebruiken het voetbal als laatste strohalm, maar het is niet meer dan een wanhoopsoffensief om het tij te keren.”

De partij denkt ook dat de Rode Duivels Brazilië halen maar stelt zich de vraag of het land 2014 wel overleeft: “De Rode Duivels halen misschien wel een ticket voor het WK Voetbal in Brazilië, maar in 2014 zijn er ook nog verkiezingen. En het zou wel eens kunnen dat de vorming van een nationale regering dan helemaal niet meer lukt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties