Balette: "Mijn verantwoordelijkheid opnemen"

Christophe van den Boom
| 19 reacties
Balette: "Mijn verantwoordelijkheid opnemen"
Foto: © SC

Peter Balette is aangewezen als de nieuwe trainer van Standard. De man heeft niet de ambitie om de ploeg te leiden als hoofdtrainer, maar staat wel klaar zolang de Rouches hem nodig hebben.

“De voorzitter heeft me aangesteld als interim. Voor ik een beslissing nam, heb ik samengezeten met de staf. En samen hebben we besloten om het dan maar te doen. Ik heb niet de ambitie om T1 te worden, maar ik sta klaar om Standard te helpen”, aldus Balette in Sudpresse.

Ron Jans kwam vanmiddag nog een laatste keer zijn spelers groeten. “Hij nam ze allemaal apart en het was zeer emotioneel”, bevestigt Balette. “De sfeer was bedrukt en het verdriet was merkbaar.”

Geen angst

“Ik ben niet blij met wat er gebeurd is, maar ik wil mijn verantwoordelijkheid opnemen. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik een coach midden in het seizoen vervang. Ik heb geen angst. Met Heusden-Zolder, die vocht voor het behoud, speelde ik ook enkele belangrijke wedstrijden. Als ik bang zou zijn, dan had ik dit niet aangenomen. Ik ben niet geobsedeerd door hoe het grote publiek mij ziet. Ik ga de ploeg nu goed voorbereiden en dat is het enige wat nu telt.”

Tegen Cercle Brugge zal de nieuwe trainer het zonder Gershon, Ogunjimi, Opare en Pocognoli moeten doen. Die liggen nog in de lappenmand. Ook Cissé is onzeker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties