Belgen trekken massaal naar Ajax-Man City

Tomas Taecke
| 8 reacties
Belgen trekken massaal naar Ajax-Man City
Foto: © SC

Terwijl onze redactie al op post is in de hoofdstad, reizen op dit moment talloze Belgen richting Amsterdam om vanavond Ajax-Manchester City bij te wonen. Voetbalkrant sprak enkelen van de naar verwachting honderden Belgische voetbalfans die vanavond in de ArenA aanwezig zullen zijn.

Tomas Taecke in Amsterdam

Wanneer Ajax en Manchester City elkaar om 20.45u in de ogen kijken, kan geen van beide teams zich met het oog op de volgende ronde een nederlaag permitteren. Ajax telt voorlopig nul punten, City heeft er eentje en presteert doorgaans ondermaats wanneer het in Europees verband op het vasteland aan de slag moet. Toby Alderweireld zal er vanavond namens Ajax bijlopen, Vincent Kompany verdedigt aan de overzijde de kleuren van Manchester City.

Telke male Ajax in de Eredivisie aan de slag gaat, trekken veel van onze landgenoten richting Amsterdam om de landskampioen aan de slag te zien. Vanavond is dat niet anders wanneer de Champions League-hymne zal weerklinken. Jeroen De Volder uit Waregem is een trouwe Ajaxfan, die één dag later dan onze redactie zijn weg naar de Nederlandse hoofdstad zocht.

"Bomvol stadion en twee Europese topteams"

"Het is de tweede keer dat ik een CL-abonnement aangeschaft heb", zegt de West-Vlaming. "Na deze mooie loting twijfelde ik niet om opnieuw een mini-abo te kopen. Ik ga als Ajax-fan, maar een vriend die meegaat naar de wedstrijden doet dit omwille van de aantrekkelijke clubs die over de vloer komen".

"De kaartjes zijn niet goedkoop, maar als voetbalfan heb ik het er wel voor over. Wij betalen 207 euro voor drie wedstrijden terwijl de prijzen variëren tussen 151 en 255 euro. We zitten op rij één langs het veld. Ondanks de hoge ticketprijzen zal de ArenA lekker vol zitten, ergens is het wel begrijpelijk dat Ajax profiteert".

"Dat Toby Alderweireld straks meedoet, maakt voor mij geen verschil. Het stadion zit vol, de sfeer is top en twee absolute topclubs gaan met elkaar in de clinch. Bovendien is het slechts twee uur rijden. De moeite waard dus om live bij te wonen", weet Jeroen De Volder.

"Schandalige prijzen"

Dat niet alle Belgen die de partij vanavond bijwonen Ajaxfans zijn, bewijst Bruggeling Veenerick Vanhee. De lesgever, die zich ontfermt over één van de vele fanclubs van onze Rode Duivels (de Brugse Duivels nvdr.), ontkent zelfs niet dat hij voor City zal supporteren.

"Ik supporter straks voor City en hoop dat Vincent Kompany alsnog aan de aftrap komt", legt Veenerick uit. "Voor Alderweireld heb ik het niet zo. Ik had het idee om een CL-wedstrijd bij te wonen en niet eentje van Anderlecht. We hadden de keuze tussen Lille-Bayern en deze partij en hebben uiteindelijk voor dit gekozen".

"We betalen ieder 180 euro, wat op zich wel belachelijk veel geld is. In het arrangement is ook wat drank en eten inbegrepen. Toch had ik het ervoor over. We zijn allemaal fan van Man City en ze spelen niet elke week zo dicht bij huis", aldus Veenerick.

De wedstrijd in Amsterdam wordt om 20.45u op gang geblazen. Op dat moment geven ook Borussia Dortmund en Real Madrid elkaar partij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties