Leuvense fans boos om Standard-OHL zonder publiek

Leuvense fans boos om Standard-OHL zonder publiek
Foto: © SC

De Geschillencommissie van de KBVB heeft Standard gisteren veroordeeld tot het spelen van een match zonder publiek na de ongeregeldheden in de wedstrijd tegen Anderlecht. De wedstrijd Standard-OHL en daar zijn de Leuvense supporters niet blij mee.

De supportersvereniging van de Leuvense club stuurde dan ook een verontwaardigd perscommuniqué rond.

Vanavond namen wij nota van de beslissing van de Geschillencommissie van de KBVB om Standard Club de Liège te veroordelen tot het afwerken van een thuiswedstrijd zonder publiek. Dit naar aanleiding van het gedrag van enkele Luikse supporters tijdens de wedstrijd Standard – Anderlecht.

In de praktijk zou het erop neerkomen dat de wedstrijd Standard – OHL zonder toeschouwers moet worden afgewerkt.

Het mag dan ook niet verwonderen dat de Leuvense supporter verbolgen is over deze beslissing. Wij vinden het onaanvaardbaar dat de OHL-supporter mee gestraft wordt voor het wangedrag van enkelingen tijdens een wedstrijd waarbij de Leuvenaars niet eens aanwezig waren.

Voor tal van OHL supporters is de verplaatsing richting Luik een hoogtepunt op de voetbalkalender en voor onze supportersclubs zijn de opbrengsten van deze trip een belangrijke en niet te onderschatten bron van inkomsten. Bovendien zijn wij van mening dat onze ploeg de steun van haar supporters in Luik goed zal kunnen gebruiken in de strijd om de punten.

Momenteel wachten wij de uitspraak van het door Standard Club de Liège aangetekende beroep af. Wij rekenen erop dat het gezond verstand van de bevoegde instanties komende vrijdag zal zegevieren en dat de onschuldige OHL supporter geen slachtoffer in deze zaak wordt.

Indien dit alsnog zou gebeuren, zullen wij ons over verdere stappen beraden teneinde de belangen van de Leuvense aanhang te verdedigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties