Bart Verhaeghe koopt Club Brugge

Bart Verhaeghe koopt Club Brugge
Foto: © SC

Bart Verhaeghe wordt na voorzitter nu ook eigenaar van Club Brugge. De zakenman staat op het punt om de club voor vijftien miljoen euro over te nemen. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine.

Verhaeghe telt vijftien miljoen euro neer, waarvan veertien miljoen zal dienen als werkingskapitaal voor de club. Rechtstechnisch verwerft de projectontwikkelaar Club daardoor voor één miljoen.

Verhaeghe is sinds februari 2011 de voorzitter van Club. De huidige vzw zal geïntegreerd worden in een nieuwe nv. Met de overname zet hij de 115 leden van de vzw buitenspel en grijpt hij nu ook de bestuurlijke macht.

De voorzitter voert met general manager Vincent Mannaert nu gesprekken met kandidaat-investeerders voor de nieuwe nv. Verhaeghe wordt meerderheidsaandeelhouder met minstens 75 procent van de aandelen. 

Het ingebrachte kapitaal zal in eerste instantie gebruikt worden voor een nieuw opleidingscentrum en voor een nieuwe sportieve kwaliteitsinjectie. In 2015 voorziet Verhaeghe een nieuwe kapitaalsverhoging van 45 miljoen euro voor de bouw van een nieuw stadion. Hij wordt in de nieuwe constructie zowel bouwheer als projectontwikkelaar.

De kritiek zwelt intussen aan. "De volksclub zal verdwijnen. De club wordt nu van één man", zei Ignace Van Doorselaere, gedelegeerd bestuurder van de lingeriegroep Van de Velde, hierover al.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties