Interview Vargas: "De oude Vargas zou die kans niet gemist hebben"

Vargas: "De oude Vargas zou die kans niet gemist hebben"
Foto: © SC

Ronald Vargas staat steeds dichter bij een vaste basisplaats bij Anderlecht. Zaterdag werkte hij voor de eerste keer in zijn paars-witte carrière de negentig minuten af. "Maar ik heb meer matchen nodig om de oude te worden", vertelde hij maandag.

Johan Walckiers in Anderlecht

Ronald, hoe voel je je na je eerste negentig minuten voor Anderlecht?

"Een beetje vermoeid maar het gaat. Het resultaat was niet goed, maar voor mij was het belangrijk dat ik eens een volledige wedstrijd kon voetballen. Het team was inderdaad niet zo goed, maar over mezelf ben ik voor een eerste keer 90 minuten wel tevreden. Pas op, ik heb nog heel wat matchen nodig om helemaal de oude te worden."

Even over die kans helemaal in het begin. De coach zei dat je dat op training altijd technisch verfijnd afwerkt. Waarom gaf je er nu een lel op?

"Ja, had ik gescoord, was het een heel andere wedstrijd geweest. Het was zo wat mijn eerste baltoets en ik heb er eigenlijk weinig bij nagedacht. Volgende keer doe ik dat beter, maar eerst moet ik vertrouwen opdoen. De oude Vargas zou die kans niet gemist hebben."

Je bent heel lang out geweest. Denk je nog aan je blessure als je op het veld staat?

"Ik probeer die blessure te vergeten. Voor de wedstrijd denk je wel: 'ik ga het voorzichtig aan doen'. Dan denk je toch even terug aan die blessures, maar eens je op het veld staat, vergeet je dat heel vlug. Ik kan niet zeggen dat ik nu voorzichtiger ben."

Tegen Boussu Dour was je eerste basisplaats. Daar zag je toch dat je nog wat twijfelde.

"Het was een moeilijke wedstrijd. Zoals alle kleinere ploegen wil iedereen zich tonen tegen Anderlecht. Ik had het gevoel dat ze me vanaf de eerste minuut wilden onderuit schoffelen. Ik had toen wel wat schrik, want de vorige keer dat ik geblesseerd raakte was in gelijkaardige omstandigheden. Ook in zo'n bekermatch tegen een kleinere ploeg."

Van jou wordt verwacht dat je uiteindelijk Matias Suarez gaat vervangen. Ben je daar klaar voor?

"Ik hoop ook dat ik die rol kan overnemen. Ik wil beslissend zijn voor Anderlecht. We hebben wat dezelfde stijl. Het is dan ook niet onlogisch dat de mensen dat van mij verwachten. Druk? Daar hou ik wel van."

Heb je specifieke doelen voor jezelf gesteld?

"Mijn ambities hangen samen met die van de groep. We willen de volgende CL-wedstrijd winnen om in de running te blijven. En ik wil natuurlijk geleidelijk aan beter worden. Geleidelijk zeg ik, want na zo'n zware blessure overcompenseer je meestal andere lichaamsdelen. En dat risico wil ik vermijden."

Wat is jouw verklaring voor het vele puntenverlies van Anderlecht?

"We proberen goed voetbal te brengen, maar we scoren zo moeilijk. Maar ik heb alle vertrouwen in dit team dat het goed gaat komen."

Binnen enkele weken staat de wedstrijd tegen Club Brugge op het programma...

"Voor mij blijft het gelijk: tegen Gent of Brugge. We moeten gewoon winnen. We zullen daarvoor ook vechten."

En de koude? We zagen je zaterdag met een nekverwarmer.

"Ja, spijtig dat ik die niet mocht blijven dragen van de scheidsrechter. Het blijft moeilijk, maar ik ben er al beter aan gewend. Ik kom uit een tropisch klimaat hé (lacht).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties