De Witte: "Met Bob Peeters halen we een motivator"

De Witte: "Met Bob Peeters halen we een motivator"
Foto: © SC

Gent stelde donderdagavond Bob Peeters voor als nieuwe hoofdtrainer. Gent zocht volgens voorzitter De Witte en manager Louwagie vooral een motivator. "Er was wat apathie in de ploeg geslopen", aldus De Witte.

Sander De Graeve in Gent

Onder grote persbelangstelling werd in het oefencomplex van AA Gent Bob Peeters voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer.  Dat gebeurde iets sneller dan verwacht, voorzitter Ivan De Witte zei zelf na de 5-0 nederlaag tegen Anderlecht dat men de tijd ging nemen om een nieuwe trainer aan te stellen.
 

“Het gebeurde iets sneller dan ik verwacht had”, aldus De Witte. “Bob is de enige trainer waar we echt onze zinnen op gezet hadden. We hebben ons eerst goed bevraagd en alle reacties waren positief. Gisteren was er dan het eerste contact, Bob zat in Spanje maar Michel (Louwagie) heeft iets geregeld waardoor we in de namiddag al konden samenzitten.”

De besprekingen duurden tot laat op de avond: “Rond middernacht heeft Bob Peeters zijn handtekening gezet onder een contract tot het eind van het seizoen met optie op een bijkomend jaar.” De Witte legde ook druk op zijn nieuwe trainer: “We willen een overwinning tegen Genk.”

“We halen met Bob Peeters een trainer binnen die heel sterk is qua motiveren maar ook tactisch een blok kan neerzetten. Er was wat apathie in de ploeg geslopen”, aldus De Witte. Manager Michel Louwagie deelt die mening: “Bob is psychologisch erg sterk, dat is precies wat deze groep nodig heeft. Hij coacht ook energie-overdragend. Dat botst vaak met coaches van de tegenstander maar het heeft een geweldig effect op een spelersgroep.”

Volgens Louwagie speelde ook mee dat het liefst een Belgische trainer moest zijn: “We kunnen op dit moment geen aanpassingsperiode bieden aan de nieuwe trainer. Iemand halen die de Belgische competitie niet kent was geen optie. We wilden ook een jonge trainer, met veel honger.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties