Samy richt zich tot fans Lierse

Koen Schaaphok
| 8 reacties
Samy richt zich tot fans Lierse
Foto: © SC

Maged Samy, voorzitter van eersteklasser Lierse, heeft zich op de website van de club in een open brief gericht naar de supporters van de club. Vooraf aan de gewonnen wedstrijd tegen Club Brugge wou de voorzitter zijn zegje doen omtrent de tegenvallende resultaten.

In de brief vertelt de voorzitter dat hij de steun van de supporters verwacht voor de spelers en dat niemand gebaat is met een negatieve houding. Ook kondigt Samy aan dat Wadi Degla een gecumuleerde omzet heeft gedraaid van 380 miljoen euro, wat ook in het voordeel van de club zou spreken. Ook breekt de voorzitter een lans voor een exit van vandalisme bij de supporters.

Lees de volledige brief hieronder.

Beste vrienden,

Ondanks de wat tegenvallende resultaten van de afgelopen weken blijf ik optimistisch. Uiteindelijk zijn wij Lierse en we hebben ooit voor hetere vuren gestaan. Ikzelf wil alles doen om ons door deze moeilijke periode heen te loodsen en ik ben er van overtuigd dat alle supporters hetzelfde willen. Het is dus samen dat we deze uitdagingen moeten aanpakken. Samen kunnen we immers altijd meer. Laat ons dus aan hetzelfde zeel trekken en ons als één man achter onze geliefde ploeg stellen. Vanavond al, tegen Club Brugge om te beginnen. Wij verwachten van jullie dat jullie onze jongens steunen. Niemand - en dat meen ik echt - niemand is ermee gebaat om met een negatieve houding naar hier te komen. Alleen een positieve sfeer is wat onze ploeg nu naar voor kan stuwen. Laten we leren uit vergissingen van het verleden. Want ware kwaliteit ligt niet in het feit dat er geen fouten gemaakt worden, maar in de manier waarop die fouten worden opgelost en vergissingen worden hersteld.

Overigens is dit voor heel onze groep momenteel een heuglijke periode. Wadi Degla viert feest volgende week, omdat ons bedrijf tien jaar bestaat en omdat we zopas een gecumuleerde omzet hebben gedraaid van 3 miljard Egyptische Pond, zowat 380 miljoen euro. Het grootste deel daarvan behaalden we de voorbije drie jaar. Wat goed is voor Wadi Degla, is goed voor Lierse. Want ook dat moeten jullie, onze supporters beseffen: ik zal Lierse niet loslaten. Mijn hart ligt hier bij deze club, bij deze mensen. Daarom doe ik er alles aan om het weer goed te laten komen.

Maar opnieuw: heel Lierse heeft jullie steun nodig. Met gegronde, opbouwende kritiek heeft niemand een probleem. De club heeft alleen een probleem met het negativisme van een heel kleine minderheid. Van mensen die alleen de slechte punten zien, en die daarbij in of buiten het stadion zich bezondigen aan ontoelaatbaar gedrag.

De clubs is verplicht om op te treden tegen vandalisme en beledigende spreekkoren. Dit heeft ons in het verleden immers al heel wat tijd en geld gekost. Dat soort mensen hebben we op een club als Lierse dus niet nodig. Meer zelfs: die zijn hier niet welkom. Maar de overgrote meerderheid houdt nog steeds onvoorwaardelijk van Lierse. Aan hen zeg ik: bedankt. En vooral blijf in ons geloven, blijf achter je club staan. Nu meer dan ooit.

Maged Samy
Voorzitter K. Lierse S.K. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties