Muamba: "Dankbaar dat ik nog leef"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Muamba: "Dankbaar dat ik nog leef"
Foto: © SC

Op 17 maart 2012 stond de Engelse Premier League even stil. Bolton-speler Fabrice Muamba stortte tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur in door een hartaanval. Inmiddels is Muamba gestopt met voetballen, maar nog wel in leven.

Er ging meteen een schok door de voetbalwereld. Vele ploegen uitten hun steunbetuigingen aan Muamba, die op dat moment vocht voor zijn leven in het ziekenhuis. De middenvelder is er weer bovenop geraakt maar moest zijn voetballoopbaan vaarwel zeggen.

"Niet gehuild"

"Ik heb niet gehuild toen ik hoorde dat ik moest stoppen met voetballen", zei Muamba. “Ik was alleen maar heel dankbaar dat ik het overleefd heb. Ik kan me soms nog niet helemaal voorstellen wat er is gebeurd. Ik weet wel dat ik extra geniet van mijn leven. Je moet het leven en je vrienden koesteren. Alles kan in een seconde voorbij zijn", aldus Muamba tegen de BBC.

Toch hoopt Fabrice Muamba dat hij sport niet volledig uit zijn leve moet bannen. “Als je tijd erop zit, moet je dat accepteren en je aanpassen. Ik wil in de toekomst nog graag verbonden blijven aan sport. Het is nu wel nog wat moeilijk om naar wedstrijden te kijken maar ik ben vast niet de enige oud-speler die daaraan moet wennen. Ik probeer het ook positief te bekijken. Ik heb nu genoeg tijd om met mijn familie door te brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties