Interview Cercle: "Booy paste best bij ons"

Tomas Taecke
| 6 reacties
Cercle: "Booy paste best bij ons"
Foto: © SC

Maar liefst 46 trainers stuurden de voorbije week hun cv naar het secretariaat van Cercle Brugge. Voorzitter Vanhaecke en algemeen manager Yvan Vandamme verduidelijken waarom ze uiteindelijk Foeke Booy als opvolger van Bob Peeters hebben aangesteld.

Tomas Taecke in Brugge

Maandagmiddag werd de nieuwe Cercle-coach Foeke Booy aan de verzamelde pers voorgesteld. Geflankeerd door manager Vandamme en preses Vanhaecke deed de 50-jarige Nederlander zijn zegje, vooraleer de bobo's van groen-zwart ook op hun beurt tekst en uitleg gaven.

"Er zijn deze week 46 kandidaturen binnengelopen", telde Yvan Vandamme. "De kandidaturen waren heel uiteenlopend. Uiteindelijk hebben we acht trainers op de shortlist geplaatst met wie we ook contact hebben opgenomen. We zochten een coach met ervaring, maturiteit en persoonlijkheid. Onze nieuwe coach moet ook rust uitstralen en dat hij Nederlandstalig is was ook niet onbelangrijk bij onze zoektocht. We hadden een goed gevoel bij het eerste contact en dat is ook zo gebleven", aldus Vandamme.

Foeke Booy werd uiteindelijk geselecteerd om Bob Peeters op te volgen. De nieuwe coach van AA Gent werd vorige week aan de deur gezet na de vier op 36 van Cercle.

"Wij zijn het niet gewoon om onze trainer af te schuiven", voegde voorzitter Vanhaecke eraan toe. "Zeker niet als dat iemand is waarmee je twee fantastische jaren hebt beleefd. Maar uiteindelijk waren de resultaten te zwak en waren we genoodzaakt dit te doen. We hebben een week samengewerkt met Lorenzo en uiteindelijk samen besloten om vernieuwing te brengen. We zagen heel wat mensen maar het was Foeke Booy die het beste in het profiel paste. Hij staat duidelijk boven de spelersgroep en straalt enthousiasme uit. Hij zal een nieuwe frisse wind doorheen het Jan Breydelstadion doen waaien", aldus een optimistische voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties