Odemwingie schiet West Brom voorbij Southampton

Sander De Graeve

West Bromwich Albion won maandagavond met 2-0 van Southampton. Romelu Lukaku zag Odemwingie (ex-La Louvière) twee goals maken. Lukaku mocht nog twintig minuten invallen voor Long maar kon geen potten breken.

Romelu Lukaku zat, ondanks zijn basisplaats en goal tegen Newcastle, op de bank tegen Southampton. Peter Odemwingie, ex-La Louvière kreeg het vertrouwen. De Nigeriaan ontgoochelde niet en scoorde twee goals.

Odemwingie had wel wat geluk bij de eerste goal. Een schot met links week in de 36e minuut af op verdediger Fonte en zo was doelman Gazzaniga geklopt. In de tweede helft stond hij op het punt vervangen te worden wanneer West Brom een goede counter opzette. Na een spurt van 60 meter kon Odemwingie de voorzet van Long binnenkoppen.

Lukaku mocht nog twintig minuten spelen aan het eind maar liet zich niet opvallen. El Ghanassy zat opnieuw niet in de kern.