Reactie Praet: "Nog wat meer matchen voor ze me kennen"

Praet: "Nog wat meer matchen voor ze me kennen"
Foto: © SC

Achttien jaar, een dijk van een wedstrijd spelen en met een staande ovatie terwijl zijn naam gescandeerd werd het veld mogen verlaten in de Champions League. En na de wedstrijd kwam Dennis Praet als de rust zelve uitleg geven over zijn prestatie.

Johan Walckiers in Anderlecht

De eerste keer dat we Praet euforisch gaan zien over zijn eigen prestatie gaan we noteren in een agenda. De middenvelder blijft steeds met de beide voeten op de grond, maar laat diezelfde voeten wel spreken op het veld. "Ik ben wel tevreden over mijn match", aldus Praet. "Dat ze me nu wel kennen in Europa? Daarvoor zal ik nog heel wat meer matchen op een hoog niveau moeten spelen. Ik blijf realistisch. Het gaat goed momenteel. En dat is dankzij de coach, want hij durft met jonge spelers aantreden zoals Bruno en ikzelf."

Na zeventig minuten werd het wel wat zwaarder. "Ik heb nog nooit zoveel wedstrijden in zo'n korte tijdspanne gespeeld. Daar moet je aan gewoon worden. Ik zat echt dood en heb de trainer zelf om een vervanging gevraagd. Klaar voor Brugge? Ik denk het wel. Ik voel me nu wel kapot en sukkel met enkele kwaaltjes, maar we zullen wel zien. De coach zal wel het juiste beslissen."

De wedstrijd wou hij 's nachts niet meer herbekijken, maar slapen zat er ook niet direct in. "Ik kan nooit echt slapen na een wedstrijd. Ik ga nog een filmpje kijken of zo en morgen of overmorgen bekijk ik de beelden wel eens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties