Van den Brom: "We zullen het niet nalaten de trekker over te halen"

Van den Brom: "We zullen het niet nalaten de trekker over te halen"
Foto: © SC

Anderlecht zit vol vertrouwen na de zege tegen Zenit Sint-Petersburg. John van den Brom vindt het dan ook helemaal niet erg dat er zondag al een wedstrijd tegen Club Brugge op het programma staat: "Na een Europese wedstrijd tref je beter een goede tegenstander."

Johan Walckiers in Anderlecht

John van den Brom staat voor zijn eerste Anderlecht-Club Brugge. Een wedstrijd die hij absoluut wil winnen. Ook omdat hij nog geen echte topper met drie punten wist af te sluiten. Gent was immers geen echte waardemeter. "Zo had ik het nog niet bekeken. Maar inderdaad, als trainer wil je die wedstrijden zeker winnen. Maar of dat met een monsterscore gebeurt of met een doelpunt in de laatste minuut kan me niet schelen. Winnen is het enige dat telt."

Club Brugge kreeg de laatste weken rake klappen, maar een wedstrijd tegen Anderlecht is natuurlijk altijd een andere zaak. "Ik ben zeker niet rouwig dat we zondag tegen Club Brugge spelen. Ik zeg altijd dat je na een Europese match beter een goede tegenstander treft. En Anderlecht-Club is de wedstrijd van het jaar. Weliswaar vier keer waarschijnlijk, maar toch nog steeds belangrijk voor de supporters", zei Van den Brom.

"Ik zag tegen Newcaxstle een verschil met vorige matchen bij Club"

En Van den Brom bestudeerde Club dan ook in de wedstrijd tegen Newcastle. "Ik denk dat Brugge daar een goed gevoel aan overgehouden heeft. Over het resultaat maar vooral over de manier van spelen. Ik zag een team dat een resultaat wou halen en dat was de afgelopen weken toch anders. Alvast, dat was mijn gevoel als buitenstaander."

Maar Van den Brom zal het ook niet nalaten Club nog wat verder te zetten. Bij winst wordt het verschil immers al negen punten. En dat is zelfs na halvering al een serieuze kloof. "Als je een concurrent pijn kan doen, moet je dat niet nalaten. Wij zullen dan ook niet aarzelen om de trekker over te halen als we die kans krijgen. We zitten in een situatie nu dat we dat kunnen en willen doen."

En Van den Brom ziet niet alleen Club als uitdager. "Ik zag Genk spelen gisteren en dat was toch ook heel mooi. En Zulte Waregem brengt ook mooi voetbal. Het is leuk voor het Belgische voetbal dat niet alleen Anderlecht aan de top meedoet. Maar ik kijk niet te veel naar andere ploegen. Ik ben vooral blij dat ik de laatste weken Anderlecht zag spelen zoals ik het graag wil zien. We gaan steeds meer naar onze top toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties