Ramzy: "Gaat lukken met dit Engels managementsmodel"

Ramzy: "Gaat lukken met dit Engels managementsmodel"
Foto: © SC

Hany Ramzy is vandaag aangesteld als opvolger van de eveneens vandaag ontslagen Chris Janssens. De Egyptische coach is een keuze van sterke man Maged Samy die hem twee weken geleden al naar Lierse haalde als 'adviseur'.

"Voor mij is het Belgische voetbal zeker geen onbekende", vertelde Ramzy op de persconferentie deze namiddag. "Ik ken dit landje maar al te goed. Vergeet niet dat ik bij Kaiserslautern nog hulptrainer was onder Erik Gerets. Het is nu aan ons om Lierse weer te brengen waar het hoort. Namelijk in de top van het klassement.

Lierse heeft een management zoals in de Engelse premier League geïntrodueerd. Daniel Simmes gaat de trainingen leiden samen met Herman Vermeulen. Hany Ramzy staat daar net boven als adviseur of manager. "Met dit ‘Engelse trainersmodel’ zal dat zeker lukken. De ommekeer moet er zaterdag tegen Gent al komen. Ik denk dat we Lierse gaan moeten versterken met vier nieuwe spelers. Ik ga op elke training aanwezig zijn en wil mijn veldtrainers dichtbij mij hebben. Wij gaan met ons drieën Lierse weer gezond en competitief maken. Een tijdsspanne werd er niet vastgepind. Ons contract is er eentje van onbepaalde duur."

"Wij moeten de kern bijsturen waar nodig", aldus Simmes in Het Nieuwsblad. "Wij hebben één doel voor ogen: Lierse weer glans geven en op de kaart zetten. Lierse is altijd mijn ploeg geweest. Ik heb hier vijf seizoenen gevoetbald. Dit voelt als thuiskomen. Ik weet hoe de Belgische competitie in elkaar steekt en zag ook al de minpunten van de club. Waar die liggen, is voor de interne keuken. Iedere speler begint dinsdag vanaf nul en krijgt weer een kans om zich te bewijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties